Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

KineDok aduce filme la Arad. Proiecțiile cu acces gratuit au loc la Teba

KineDok aduce filme la Arad. Proiecțiile cu acces gratuit au loc la Teba
Comentează 0

Platforma de distribuţie alternativă de film documentar KineDok ajunge, în perioada 17 - 31 august, în 11 oraşe din ţară.

Proiecţiile KineDok, la care accesul publicului este gratuit, vor fi organizate la Arad - Fabrica Teba (21 şi 28 august), Braşov - Cinemateca Patria (21 august), Brăila - The Music Pub (17, 24 şi 31 august), Bucureşti (18 august, J'ai Bistrot, 25 august, Cinema Elvira Popescu), Cluj-Napoca - Casa TIFF (20 august), Iaşi - Casa de Cultură "Mihai Ursachi" (20 şi 21 august), Oradea - Moszkva Cafe (20 şi 27 august), Piatra Neamţ - Ceainăria Teaz (18 şi 25 august), Sfântu Gheorghe - Casa de Cultură Municipală (19 august), Târgu Mureş - J'ai Bistrot (18 august), Timişoara - Ambasada (20 şi 27 august).

În Arad, la toate proiecţiile este prezent regizorul Titus Muntean, ca moderator al discuţiilor cu publicul. Născut pe 18 decembrie 1965, la Arad, Titus Muntean a regizat scurtmetraje, seriale de televiziune, ca "Lombarzilor 8" şi "În derivă", a scris scenariile şi a semnat regia a două lungmetraje, "Examen" şi "Caravana Cinematografică".

În cadrul proiectului, 12 documentare provocatoare din Europa Centrală şi de Est sunt proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale în fiecare din ţările participante - Cehia, Croaţia, Slovacia, Ungaria şi România.

În ţara noastră, KineDok, un nou proiect One World Romania, a început în iulie, în galerii, în cluburi, în cafenele şi mansarde locale, ca o formă colectivă de experimentare a filmului şi ca o invitaţie la discuţie cu cineaştii şi protagoniştii filmelor şi cu experţi din domeniu într-un mediu informal.

Fabrica Teba este un spaţiu alternativ de creaţie şi expresie artistică şi primul proiect de reconversie culturală a unui spaţiu industrial din Arad. Prin revitalizarea a două hale din fosta fabrică de textile, spaţiul a devenit un incubator al artelor contemporane – film, teatru, muzică, arhitectură şi design, artă urbană, arte vizuale etc. 

Teba este un proiect de regenerare culturală realizat de Asociaţia CitiZenit, cu scopul de a activa comunitatea locală, de a iniţia experimente creative şi inovative din domeniul artistic, cultural, comunitar, social, de a promova educaţia artistică şi dezvoltarea publicului.
 

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite
Inchide