Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Jurnaliști & ziariști vs. conțo-piști & conțo-piste

Jurnaliști & ziariști vs. conțo-piști & conțo-piste
Comentează 3

P(r)oza zilei: Cică în toamna anului 1963 un jurnalist de pe Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii s-a deplasat până în orașul texan Dallas pentru a-i lua un interviu tânărului președinte american John F. Kennedy. Numai că președintele a fost împușcat înainte de a apuca să dea interviul, iar ziaristul s-a întors acasă cu coada între picioare, cum se spune, adică fără nici un material de presă. Că doar nu era să scrie un reportaj despre cum a fost asasinat Kennedy, când el se dusese la Dallas cu scopul precis de a face un interviu cu președintele SUA ?!

”Mutatis mutandis” și păstrând proporțiile, cam așa s-au petrecut lucrurile și la Arad săptămâna trecută, când toată fauna cea vestită a jurnalismului local, de la bazilei la vasiliști și de la privighetori la ciocănitoare și huhurezi, a fost invitată la Calul Bălan, mai precis la Direcția de Asistență Socială (DAS), unde doamna Oana Pârvulescu, o adevărată mamă a răniților, a reușit performanța de a aduna la aceeași masă îmbelșugată atât jurnaliști (ziariști) de dreapta, cât și de stânga (vorba vine!), centru, etc.

Numai că, exact în momentul în care conferința de presă lua sfârșit și secretara doamnei director, îngerașul numit chiar Angelica, toată numai un zâmbet aducea cafelele, pe telefoanele jurnaliștilor a sosit mesajul că la nici 1 km distanță, pe str. Calea Radnei, s-a petrecut un accident grav de circulație. În acel moment cei patru ziariști, pe care-i puteți admira în poza alăturată, au considerat că ține de meseria lor să se deplaseze urgent la locul accidentului și astfel arădenii au avut posibilitatea ca într-un sfert de oră să afle amănunte și să vadă poze puse pe respectivele site-uri de către cei patru direct de pe smartphon-uri (telefoane). Ceilalți colegi și colege de breaslă au decis că nu au asta ca urgență în fișa postului și au rămas în biroul conferinței de presă, savurându-și tacticos cafeaua ... că doar nu pentru un accident de circulație se deplasaseră ei taman până în capătul Micălăcii, la Calul Bălan ?! 

Și dacă, totuși, vor dori arădenii să afle și despre respectivul accident, o să-l posteze și conțo-piștii și conțo-pistele noastre pe site-urile lor peste vreo oră, două, când îl vor primi de la ISU Arad sau de la Poliție.

 

P(r)ozeur: Vasile de Zărand

 

P.S. P(r)oza zilei nu face nici o aluzie la maîte Romulus Dubăț, prezent și el acolo, știut de subsemnatul de o viață întreagă ca bătând județul în lung și-n lat în rolul ingrat de jurnalist de investigație și pe care acum doar o gută rebelă nu-l mai lasă să se miște așa slobod!

P.S.S. ”Journalist” vine din franțuzescul ”Journal”, care vine din ”Jour”, care înseamnă ”Zi”. Adică, mai pe românește spus, jurnalistul (zi-aristul) scrie la zi-ar (site, portal) despre ceea ce petrece important într-o zi.

 


Scrie un comentariu

trimite