Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Juriul a început verificarea brevetelor arădene de invenții la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva

Juriul a început verificarea brevetelor arădene de invenții la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva
Comentează 0

Juriul internațional a început verificarea invențiilor arădene care sunt expuse în cadrul standului susținut de Consiliul Județean Arad, la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva. Cinci cercetători arădeni au fost sprijiniți de Consiliul Județean să își prezinte invențiile la cel mai prestigios eveniment de profil din lume, unde și Universitatea "Aurel Vlaicu" este reprezentată de o echipă de profesori-inventatori.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc, care însoțește delegația, a declarat că la revenirea în țară, va genera întâlniri sectoriale cu oameni de afaceri și inventatorii prezenți la Geneva, pentru a căuta și o modalitate de a pune în practică unele dintre aceste invenții. "Ne dorim să promovăm imaginea unui județ puternic, cu inițiativă, dar în același timp este foarte clar că este nevoie de o conexiune între companiile private și cercetători, pentru valorificarea potențialului acestora din urmă și pentru a pune în practică soluțiile inovative. Am mai spus-o, așa s-a dezvoltat Aradul și în trecut, așa o poate face și pe viitor. Este nevoie și de susținere administrativă, iar noi ne asumăm să facem asta" - a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Juriul internațional este format din peste 100 de experți, care analizează invențiile în mai multe categorii. Începând de ieri, echipe de specialiști vizitează standul Aradului și evaluează machetele expuse, verifică detaliile fiecărui brevet, solicită informații despre modul în care aceste invenții pot genera dezvoltare în domeniile de activitate pe care le vizează.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite