Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Judeţeanul a suplimentat numărul paturilor pentru bolnavii de COVID-19

În contextul creșterii numărului de persoane diagnosticate cu virusul SARS CoV-2 care necesită internare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a suplimentat cu 37 numărul de paturi pentru pacienții pozitivi. 

Judeţeanul a suplimentat numărul paturilor pentru bolnavii de COVID-19
Comentează 0

„La sfărșitul săptămânii trecute am avut între 190 și 200 de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 și internați pe secțiile COVID-19 ale spitalului. În cazul în care numărul pacienților va crește, pentru a asigura necesarul de paturi, am decis să transformăm Secția Clinică Medicină Internă II în secție COVID-19. În acest sens am cerut avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad și am primit aviz favorabil, din punct de vedere epidemiologic pentru cele 37 de paturi din cadrul secției. Activitatea medicală este organizată astfel încât să putem trata atât pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2 cât și pacienții care se prezintă la spital cu alte probleme de sănătate, fiind amenajate circuite separate”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.
În total, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad există 286 de paturi destinate pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2 pe secțiile COVID-19 dar și în zone special amenajate pe secțiile de diferite specialități medicale (Obstetrică-Ginecologie, Psihiatrie, Neurologie), și 27 de paturi pe secțiile de terapie intensivă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite