Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Jandarmii au descins în piețe în căutarea contrabandiștilor de țigări

Jandarmii au descins în piețe în căutarea contrabandiștilor de țigări
Comentează 0

Încă de la primele ore ale dimineții, jandarmii arădeni au verificat piețele din municipiul Arad, pentru combaterea comerțului ilicit cu produse accizabile. Astfel, un bărbat de 50 de ani din Arad a fost depistat, în flagrant, în timp ce încerca să ascundă sub o masa din Piața Mihai Viteazul mai multe pachete cu țigări netimbrate. La vederea echipajului de jandarmerie, bărbatul s-a urcat pe o bicicletă și a încercat să fugă, însă a fost oprit. Asupra sa, jandarmii au descoperit 1.400 țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător. 

Tot în același context, însă de această data în zona Pieței Fortuna, jandarmii au  depistat o femeie de 55 de ani care scotea dintr-un autoturism mai multe pachete cu țigări, cu intenția de a le comercializa. La verificările efectuate au fost descoperite 700 țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător.   

Pe numele celor două persoane, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Țigările netimbrate au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost inaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

De la începutul anului și până în prezent, jandarmii arădeni au constatat 22 infracțiuni cu 22 autori, fiind ridicate în vederea confiscării 325.900 țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite