Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Toate străzile din Șimand vor fi asfaltate!” (FOTO)

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și Florin Dema, primarul comunei Șimand, au vizitat astăzi șantierele deschise în comună.

Iustin Cionca: „Toate străzile din Șimand vor fi asfaltate!” (FOTO)
Comentează 0

„Da, construim şi la Şimand! Am promis lucrări de calitate în judeţ? Am promis şi le facem! Şimandul va avea toate străzile asfaltate, ultimii 6 km pe Programul Anghel Saligny! Plus 3,4 km de pistă de biciclete, prin PNRR! Iar Consiliul Judeţean a pus bani pentru finalizarea noii grădiniţe cu program prelungit, împreună cu Primăria. Deci, da, construim!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Sunt în echipă cu președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca! Ultimii 6 kilometri de străzi din totalul de 40 de km ai comunei Șimand sunt în curs de asfaltare, printr-o investiție de un milion de euro, prin Programul «Anghel Saligny». La acestea se adaugă construirea unei piste de biciclete de 3,4 kilometri, finanțată cu 500 000 euro, prin PNRR. Noua pistă va fi prevăzută cu 4 platforme betonate, care vor fi amenajate cu rastele pentru biciclete, bănci de odihnă, stâlpi de iluminat și coșuri de gunoi. Se muncește și la finalizarea noii grădinițe cu program prelungit, o investiție finanțată în proporție de 60% de Consiliul Județean Arad și 40% cofinanțarea Primăriei. Îi mulțumesc domnului președinte Iustin Cionca pentru sprijinul acordat și pentru că este un partener al proiectelor comunei noastre. Ca orice lucrare publică, în unele locații, lucrările înseamnă și deranj, de aceea îi rog pe localnici să aibă înțelegere pe parcursul execuției”, a declarat primarul Florin Dema.

Viorel Mladin, administrator public, a oferit detalii despre celelalte investiții ale comunei Șimand: „Primăria a obținut o nouă finanțare din bani europeni, de data aceasta este vorba de echiparea Școlii Gimnaziale Șimand cu table interactive, echipamente informatice, mobilier și materiale didactice. Proiectul, finanțat prin PNRR, are o valoare totală de 1,1 milioane lei fără TVA. Acești bani vor contribui la îmbunătățirea mediului de învățare pentru copiii noștri. De asemenea, am obținut finanțare prin PNRR pentru înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în comuna Șimand, cu o valoare totală a proiectului de 3,8 milioane lei. Prin AFM, am câștigat bani pentru eficientizarea sistemului de iluminat public în comună, dar și pentru amenajarea unei stații cu două puncte de reîncărcare și două locuri de parcare. Împreună, suntem echipa de care Șimandul are nevoie! Am confirmat asta în ultimii ani și vom continua să pășim cu încredere mai departe pe acest drum!”.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite