Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Se poate şi în judeţul Arad, se face şi în judeţul Arad!”

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a ţinut să le transmită celor care nu văd cu ochi buni faptul că arădenii sunt informaţi cu privire la proiectele instituţiei că în judeţ se lucrează şi că Aradul poate fi competitiv cu orice alt consiliu din ţară.

Iustin Cionca: „Se poate şi în judeţul Arad, se face şi în judeţul Arad!”
Comentează 1

„«Mai lăsaţi-ne, domnule Cionca, nu vă mai lăudaţi cu proiectele Consiliului Judeţean». Asta îmi postează foarte frecvent, revoltaţi, cei pe care îi informez despre câte un proiect european al Consiliului. Şi avem 21, deci avem despre ce scrie, avem ce informa! Culmea este că tocmai cei care nu sunt dispuşi să citească informările noastre ne acuză că „altundeva se poate, dar în judeţul Arad, nu”. Păi se poate şi se face şi în judeţul Arad, doar că trebuie şi un pic de atenţie la ce facem noi, nu doar la ce anunţă alţii.

Dacă noi arătăm cum construim, pas cu pas, mai multe spitale noi – este laudă. Dacă altundeva se pune o piatră de temelie la un spital, suntem numiţi incompetenţi, că acolo se poate, dar la noi, nu...

Pe cei care exultă când la alte consilii judeţene se anunţă proiectul unui drum, îi informez din nou că noi suntem în lucru sau am modernizat deja, respectiv reabilitat, 444 km de drumuri în ultimii patru ani şi avem pregătite proiecte pentru încă 200 km în următorii ani. La reţeaua de canalizare şi apă suntem printre primii în ţară, ca la asistenţa socială, de altfel.

Suntem singurul Consiliu Judeţean din România care a construit un spital nou şi construieşte alte patru spitale nou-nouţe, dintre care două se vor finaliza anul acesta. Avem 21 de proiecte europene, în lucru sau finalizate în ultimii patru ani, cu valoarea de aprox. 150 de milioane de euro. Suntem parteneri cu administraţia locală din Curtici la construirea şoselei de centură şi construim o centură pentru oraşul Chişineu-Criş. Construim un pod nou peste Mureş, să legăm cu încă o cale de acces Banatul de Crişana, la Fântânele.

Se va spune, iar, că ne lăudăm. Nu ne lăudăm, informăm, poate aşa va ajunge informaţia şi la cei care refuză să accepte că în judeţul nostru se întâmplă lucruri bune, arădeni care ne arată obrazul când află săptămâna trecută că altundeva începe să se taie iarba de pe marginea drumului, deşi la ei în judeţ se face asta deja de ani de zile şi nici nu au observat. Este doar un exemplu, minor, dar real. 

Observ că suntem puşi foarte des în antiteză cu alte judeţe: «alţii fac, noi nu; alţii pot, noi nu...» Mi se trimit proiecte pe care acum le iniţiază colegi ai mei, proaspăt aleşi preşedinţi sau preşedinţi cu vechime. Am o relaţie foarte bună cu fiecare dintre ei şi colaborăm foarte bine. Dar multe dintre lucrurile care încep acum în alte judeţe, noi le facem de ani de zile la Consiliul Judeţean Arad. Deci se face şi la noi, se poate şi la noi!

Nu vreau sub nicio formă să alimentez imaginaţia celor care încearcă să ne pună în conflict cu un judeţ sau altul. Comunicăm şi colaborăm bine, chiar dacă avem stiluri diferite. O spun foarte clar: la nivel de consilii judeţene, Aradul, chiar dacă este un judeţ mai mic, este competitiv cu orice alt consiliu din ţară”, susţine Iustin Cionca, preşedintele CJA.

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite