Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca s-a întâlnit cu tinerii din Raionul Ungheni, aflaţi la Moneasa

Tinerii din Republica Moldova aflaţi în aceste zile în judeţul Arad, la invitaţia Consiliului Judeţean Arad, au făcut, astăzi, o vizită la sediul instituţiei, fiind întâmpinaţi de preşedintele Iustin Cionca. Cei 15 tineri beneficiază de o vacanţă la Tabăra din Moneasa, unde au putut admira frumuseţile staţiunii şi ale întregii zone.

Iustin Cionca s-a întâlnit cu tinerii din Raionul Ungheni, aflaţi la Moneasa
Comentează 0

Această vacanţă este rezultatul întâlnirilor pe care Iustin Cionca le-a avut cu reprezentanţii Raionului Ungheni, inclusiv cu preşedintele Ludmila Guzun şi coordonatorii serviciilor educaţie, asistenţă socială, cultură, relaţii externe, economie, în care s-a convenit ca parteneriatul dintre cele două unităţi administrativ-teritoriale să se concretizeze prin organizarea de tabere comune pentru recompensarea elevilor premianţi, dar şi a celor cu situaţia familială grea.

„Aradul are mai multe domenii în care poate colabora cu românii din Ungheni, raion înfrăţit cu judeţul nostru. Mă bucur pentru acest prim mare pas făcut pentru deschiderea de noi orizonturi celor 15 tineri. Le-am prezentat oportunităţile pe care Aradul le are, inclusiv le-am adresat invitaţia de a studia oferta universitară. Îmi doresc ca ei să plece cu amintiri cât mai plăcute”, a declarat Iustin Cionca.

De asemenea, în aceste zile, oaspeţii vor semna un protocol de înfrăţire cu un liceu din Pecica.  Totodată, tinerii reprezentanți ai Raionului Ungheni au fost invitaţi să participe la evenimen­tele culturale tradiționale care au loc în municipiul şi județul nostru. „Ne dorim să aducem la un loc toţi partenerii şi reprezentanţii judeţelor sau regiunilor cu care Aradul este înfrăţit, pentru că doar aşa se crează legături şi prietenii sincere. Vă invităm să mai veniţi la Arad, un judeţ primitor, în care aveţi posibilitatea de a descoperi avantajele calităţii de membru al Uniunii Europene şi a folosirii inteligente a fondurilor europene”, a declarat Andrei Ando, directorul Direcţiei de Comunicare şi Strategii.   

„Am rămas impresionaţi şi onoraţi de faptul că am fost invitaţi să venim aici, la dumneavoastră, pentru că noi nu am avut posibilitatea să ajungem atât de departe. Pentru noi  este o oportunitate să vizităm România şi judeţul dumneavoastră. Ne bucurăm pe deplin de toată frumuseţea şi ospitalitatea din jurul nostru. Aradul este un oraş bogat în istorie, care ne impresionează şi care ne lasă o perioadă lungă să medităm”, a spus Oxana Lopateţchi, profesor de limba română.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite