Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: S-a încheiat modernizarea drumului DJ 709J Dorobanţi – Macea

Iustin Cionca: S-a încheiat modernizarea drumului DJ 709J Dorobanţi – Macea
Comentează 0

Veste bună pentru arădeni: s-a încheiat modernizarea  drumului DJ 709J Dorobanţi – Macea, iar Consiliul Judeţean Arad a recepţionat lucrările. Este vorba despre  modernizarea a 2,9 km, obiectiv care face parte dintr-un proiect ce cuprinde  şi modernizarea a peste 9 km din drumul judeţean DJ 709 J între localităţile Pecica şi Turnu. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014-2020. 
Contribuţia Consiliului Judeţean Arad este de 2.966.954,65, reprezentând 13% din suma totală, bani cu ajutorul cărora s-a reuşit realizarea unei lucări de 22.871.014,51 lei, cât reprezintă valoarea totală a proiectului,  contribuția UE fiind de 85%. 
„Avansăm în îndeplinirea obiectivului pe care l-am anunţat: modernizarea a 300 de km de drum județean. Recepţionarea lucrărilor pe acest tronson de drum judeţean are o importanţă majoră pentru traficul rutier între România şi Ungaria, dar şi pentru cei aproximativ 10.000 de locuitori din cele două comune pe care drumul le tranzitează.  Nu este uşor ceea ce ne-am propus mai ales că încercăm să găsim finanţări externe, astfel încât cu bani puţin să reuşim să atragem fonduri importante pentru realizarea acestor proiecte” a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. 
Pe lângă lucrările la carosabil, modernizarea drumului dintre Dorobanţi şi Macea a cuprins şi realizarea de podeţe, rigole, montarea de parapeţi şi indicatoare şi marcaje rutiere. 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite