Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Noi aducem peste 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea Aradului, PSD confiscă 45 de milioane de euro de la Arad!”

Semnarea contractelor de finanțare pentru 50,5 km de drum județean și construirea de la zero a 12,1 km drum județean a fost anunțată miercuri, la sediul CJ Arad, de conducerea Consiliului Județean președintele Iustin Cionca și vicepreședintele Sergiu Bîlcea. Investițiile se vor realiza din fonduri europene: 23 de milioane de euro, câștigate de Consiliul Județean pentru șase drumuri județene și realizarea șoselei de centură a orașului Curtici. Consiliul Județean și orașul Curtici vor avea, la rândul lor, contribuții financiare pentru realizarea acestor proiecte.

Iustin Cionca: „Noi aducem peste 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea Aradului, PSD confiscă 45 de milioane de euro de la Arad!”
Comentează 0

Aș vrea să mulțumesc echipei de la Consiliul Județean care a lucrat pentru aceste proiecte. Consiliul Județean Arad a depus în ultimii doi ani proiecte europene în valoare de 660 de milioane de lei, dintre care 450 de milioane de lei sunt semnate sau în curs de semnare. Asta înseamnă 100 de milioane de euro pe care îi aducem pentru dezvoltarea Aradului. Este o muncă enormă în spatele acestor 100 de milioane de euro, și accentuez asta. Pe de altă parte, Guvernul României a tăiat, dintr-un condei, anul acesta 45 de milioane de euro de la dezvoltarea Aradului, de la arădenii care muncesc din greu pentru acești bani. Aici este diferența: noi muncim să aducem bani pentru județul Arad, Guvernul PSD, majoritatea parlamentară, confiscă banii arădenilor. Așa cum am spus-o și cu altă ocazie, indiferent ce piedici ne pun cei de la București, noi, la Consiliul Județean, muncim pentru arădeni și avem rezultate, chiar dacă asta îi doare și îi supără pe pesediștii care se împotrivesc dezvoltării Aradului!”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, liberalul Iustin Cionca.

Prin Programul Operațional Regional se realizează următoarele lucrări:

  • Modernizare DJ 709 Pîncota -Seleuș și Reabilitare DJ 792 Nădab-Seleuș
  • Modernizare DJ 709J km 6+600 - 12+440 Nădlac - Peregu Mare

Proiectul Consiliului Județean Arad ,,Modernizare DJ 709 Pîncota -Seleuș și Reabilitare DJ 792 Nădab-Seleuș va fi implementat pe parcursul a 17 luni și vizează:

·     modernizarea drumului județean DJ 709, pe un tronson de 5,5 km, cuprins între Pâncota și Seleuș, lucrări aflate deja în curs de execuție;

·   modernizarea drumului județean DJ792 pe traseul cuprins între localitățile Năbab și Seleuș, în lungime de 18,81 km, pentru care este semnat contractul de proiectare cu execuție.

 

Până la finalul implementării proiectului se vor moderniza 24,31 km de drum județean, 230,50 mp trotuare și 16 stații de transport public.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 40.691.995,96 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 41.648.738,00 lei.

Cel de-al doilea proiect, ,,Modernizare DJ 709J km 6+600 - 12+440 Nădlac - Peregu Mare” va fi implementat pe parcursul a 6 luni și are ca scop finanțarea lucrărilor de modernizare a DJ 709J pe tronsonul cuprins între localitățile Nădlac și Peregu Mare, în lungime de 4,909 km, lucrări aflate încurs de execuție.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 5.639.628,59 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 5.781.154,48 lei.

Prin Programul Interreg, se realizează următoarele lucrări:

- Curtici – Sânmartin

- Sânmartin – Socodor

- Socodor – Nădab

-șosea de centură pentru orașul Chișineu Criș

- Orașul Curtici va construi centura sud-nord a oraşului (7,296 km) legând zona industrială cu DN 79 şi cu punctul de trecere de frontieră Vărşand.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite