Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca, la Timişoara: „Foarte rar în istoria României au fost perioade de dezvoltare atât de accelerată şi vizibilă, ca acum”

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, este astăzi la Timişoara, unde reprezintă Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România la a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Transport 2021-2027. Evenimentul este organizat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad a discutat cu reprezentanţii ministerului marile proiecte de infrastructură din judeţ, atât cele gestionate de minister, cât şi cele ale Consiliului Judeţean şi ale unor primării.

Iustin Cionca, la Timişoara: „Foarte rar în istoria României au fost perioade de dezvoltare atât de accelerată şi vizibilă, ca acum”
Comentează 0

Vă reamintim că două dintre cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră din judeţul Arad sunt realizate de Consiliul Judeţean în parteneriat cu Ministerul Transporturilor, respectiv structurile sale subordonate: drumul expres Arad-Oradea şi şoseaua de centură Fântânele-Vladimirescu, cu pasaj peste calea ferată Arad-Timişoara şi pod peste Mureş, între Fântânele şi Vladimirescu.

„Foarte rar în istoria României au fost perioade de dezvoltare atât de accelerată şi vizibilă, ca acum. Fondurile europene care au fost absorbite de Guvern, de Consiliile Judeţene şi de primării au schimbat faţa localităţilor care sunt gestionate de oameni capabili să câştige şi să implementeze proiecte. Sigur, sunt şi locuri unde primarii nu au avut această capacitate şi care au rămas în urmă, dar ca notă generală, România este în cea mai bună perioadă a ei pentru dezvoltare. Discutăm la Timişoara despre marile proiecte de infrastructură care vor lega regiuni istorice, comunităţi, dar vor fi şi un culoar internaţional de transport. În sfârşit, putem spune că şi la scară continentală contăm, atât prin amploarea şi importanţa investiţiilor care se fac în aceşti ani la noi, cât şi prin punerea în valoare a poziţiei geo-strategice a României, la intersecţia dintre Balcani şi Europa Centrală”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Pe agenda discuţiilor de la TImişoara sunt modificarea grupurilor tehnice de lucru aferente Comitetului de Monitorizare al Programului Transport 2021-2027, prezentarea marilor proiecte de dezvoltare a infrastructurii feroviare din vestul României, între care coridoarele Curtici-Arad-Săvârşin-Simeria (unde au fost construite patru noi poduri peste Mureş, doar pe teritoriul judeţului Arad!) şi Arad-Timişoara.

În cadrul şedinţei Comitetului de Monitorizare a Programului Transport 2021-2027 este dezbătută colaborarea autorităţilor cu ONG-urile şi cu firmele de construcţii, pentru monitorizarea proiectelor de infrastructură.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide