Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca, la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi: „Aradul a devenit a doua casă pentru studenți din țară și din străinătate, care vin să studieze și să profeseze în județul nostru” (FOTO)

Bursa locurilor de muncă pentru studenți, eveniment organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, a adus împreună autorități, angajatori și mediul academic. Peste 30 de angajatori și-au prezentat oferta de locuri de muncă celor aprox. 1000 de studenți.

Iustin Cionca, la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi: „Aradul a devenit a doua casă pentru studenți din țară și din străinătate, care vin să studieze și să profeseze în județul nostru” (FOTO)
Comentează 0

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, prezent astăzi la deschiderea evenimentului, a declarat: „O felicit pe doamna rector, prof. univ. dr. Ramona Lile, pentru organizarea acestei acțiuni care facilitează interacțiunea dintre studenți și angajatori. Este o oportunitate de a cunoaște mai bine piața muncii și ofertele disponibile. Aradul are o industrie puternică și diversificată, susţinută de poziționarea geografică a judeţului, dar şi de înalta calificare a forţei de muncă, iar Universitatea «Aurel Vlaicu» este un important furnizor de specialiști pentru companiile care activează în Arad. Datorită specializărilor diverse pe care Universitatea le susține, cadrelor universitare de excepție, deschiderii internaționale, Aradul a devenit a doua casă pentru studenți din întreaga țară, dar și din străinătate, care vin să studieze și să profeseze în județul nostru. Avem un șomaj de 0,8% la nivelul județului Arad, cel mai scăzut din ultimii 30 de ani. Asta înseamnă, pe de o parte, o strategie corectă a administrației care a reușit să atragă investitorii prin asigurarea unor condiții bune, dar, pe de altă parte, poate fi descurajator pentru firmele interesate să se stabilească la Arad; de aceea este extrem de important rolul Universității, ca formator de forță de muncă bine pregătită, aplicată pe cerințele mediului economic”.  

 

 

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite