Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Investițiile au transformat Curticiul în hub de transport și logistic”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a continuat prezentarea administrațiilor liberale din județul Arad, alături de primarul Curticiului, Bogdan Ban.

Iustin Cionca: „Investițiile au transformat Curticiul în hub de transport și logistic”
Comentează 0

„Plec de la următorul fapt: zilnic, aprox. 800 de TIR-uri au ca destinație, respectiv punct de plecare, orașul Curtici. Asta înseamnă dezvoltare! Asta înseamnă un mediu de afaceri puternic, activ, care contribuie și la bugetul orașului, și la bugetul județului. Și, sigur, asta înseamnă o administrație liberală eficientă, care știe că bunăstarea comunității depinde doar de forța mediului de afaceri”, a spus Iustin Cionca.

Consiliul Județean, Primăria orașului Curtici și agenții economici au transformat zona Curtici într-un hub de transport și hub logistic, a apreciat acesta. „Astăzi Curticiul are unele dintre cele mai mari investiții în căile de rulare, nu doar la nivel local, ci și național; iar asta atrage și investiții private în economie. Ce înseamnă, concret, acest lucru? Înseamnă că orașul Curtici este centrul unui micropol de dezvoltare unde investițiile s-au concentrat pe cinci planuri principale: calea ferată Curtici-Arad-Simeria, astăzi una dintre cele mai moderne din România, care leagă județul nostru de magistrala europeană de transport feroviar de marfă și de pasageri; drumul expres Arad-Oradea, primul proiect din România realizat în parteneriat între patru administrații locale și Ministerul Transporturilor, care va lega Curticiul printr-o șosea rapidă nu doar de municipiul Arad, ci și de municipiul Salonta (cu punct de trecere a frontierei) și de municipiul Oradea. Drumul expres Arad-Oradea are prevăzute o coborâre și o parcare în zona Curtici, parcare de scurtă durată, singura din județul Arad, prevăzută în traseul drumului; Zona Liberă Curtici-Arad, unde implementăm un proiect de dezvoltare încercând să aducă noi investitori (inclusiv prin solicitări de facilități fiscale și modificări legislative înaintate Parlamentului României) care absoarbe forța de muncă din oraș, comunele și satele din jur; terminalul intermodal, cel mai mare din Europa Centrală și de Est, care asigură transportul de produse pe calea ferată între porturile Constanța și Rotterdam sau Hamburg” a declarat Iustin Cionca.

Consiliul Județean a modernizat din fonduri europene peste 50 de kilometri de drum județean în jurul orașului Curtici. Unele dintre acestea nu au mai fost reabilitate de 30 de ani, cum este cazul drumului județean Curtici-Macea-Sânmartin. Tronsonul face parte din proiectul transfrontalier care mai cuprinde Centura de Nord-Sud a Curticiului, drumul Sânmartin-Socodor, pe care se lucrează în prezent, dar și tronsonul Socodor-Nădab. Tot în zonă, Consiliul Județean a mai modernizat drumurile Macea-Dorobanți, Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa și Zimandcuz-Șofronea.

„Administrația liberală a orașului Curtici este o administrație performantă. Există o colaborare a primăriei cu Consiliul Județean, ne consultăm și muncim împreună pe proiectele zonale”, a spus președintele Iustin Cionca.

Din anul 2016, de când acesta este președinte al Consiliului Județean Arad, Curtici a primit suma de 4,3 milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor locale, care a permis orașului să aducă fonduri mari pentru reparații capitale trotuare cu pavele, închidere perimetrală piață agroalimentară, construirea de stații de autobuz cu refugiu, reabilitare de străzi, construirea centurii ocolitoare sud-nord.


Scrie un comentariu

trimite