Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Iubirea pur și simplu” – Lansare de carte în ediție bilingvă

Pornind de la afirmațiile „înalților prelați” ai poeziei, ca Percy B. Shelly ce afirma: „Un poem este însăși imaginea vieții exprimată în adevărul său etern” și adoptând atitudinea lui Robert Frost care declară că un poem „începe în încântare și se termină în înțelepciune”, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad găzduiește, astăzi, începând cu ora 18:30, lansarea volumului de versuri „Iubirea pur și simplu”, semnat de Gabriela Baddour, scriitoare de limbă română, stabilită în Betleem din anul 1988.

„Iubirea pur și simplu” – Lansare de carte în ediție bilingvă
Comentează 0

Volumul, apărut la Editura Moon din Arad, reflectă experiența vieții, creând astfel o colecție lirică ce însumează creaţia ritmică a frumuseţii în cuvinte, după cum declară autoarea: „Poezia este un mijloc de expresie în care realitatea se împletește cu imaginarul, în care versul alb sau rima conturează un sentiment, o trăire aparte. «Copacul umbrit de cuvinte» este creativitatea cu care am fost înzestrată și care trebuia să se manifeste prin poezie și pictură. Dragostea de țara natală este fără doar și poate dovedită de cunoașterea codurilor poeziei românești moderne. Poeziile, în ordinea lor cronologică, acoperă o perioadă de 40 de ani de la prima apariție tipărită. Primul volum de poezii, «Desfrunzirea de taină», a apărut la editura Litera, în anul 1982. Volumul «Aș vrea să ningă» este un caiet de literatură apărut la Petah-Tikva, în 1999, iar ultimele poezii din volumul de față vin să întregească tabloul unui poet român care este acasă, atunci când se exprimă în limba română”.

Ca o surpriză pentru cititor, autoarea propune spre lecturare o ediție bilingvă, fiecare poezie fiind tradusă în limba engleză, volumul incluzând astfel și o modalitate captivantă de a face cunoscut întregii lumi sufletul unui om, gândurile și sentimentele sale.

Sunt așteptați la eveniment iubitori ai poeziei, cadre didactice, jurnaliști, scriitori și toți cei interesați, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor de prevenire a pandemiei de Covid-19.

Ioana Nistor

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite