Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISU Arad: Lupta pentru viață continuă!

ISU Arad:  Lupta pentru viață continuă!
Comentează 0
  Ora, 06.58 minute, apelul la 112, anuntă cu disperare că o femeie este căzută într-o fosă improvizată în orașul Curtici.

"Ne deplasăm cu o autospecială de stingere si modul descarcerare, o autospecială SMURD de la Punctul de Lucru Curtici si 8 subofiteri" - transmite prin radio șeful de tură a Detașamentului de Pompieri Arad.

" V-am trimis în sprijin si SVSU Curtici, succes și mare atenție" - răspunde ofițerul de serviciu.

În momentul sosirii la locul incidentului echipajele au găsit o femeie, căzută într-o fosă improvizată în cu adâncimea de 5 m, diametrul de 70cm.
Femeia era la aproximativ 3.5 m si acoperită peste nivelul pieptului. A fost asigurată rapid iar în 3 minute decizia privind intervenția era luată.
"Norocul" a căzut pe colegul nostru, sergent major Alin Ochis, un adevărat salvator pe care în această situație l-a ajutat si constitutia fizică.
Alin a coborât în fosă, cu ajutorul mijloacelor din dotarea autospecialei și cu mult calm a reușit să o liniștească pe femeie, să o asigure cu mijloace specifice și să o aducă la suprafată.
Femeia de 62 de ani, în viață a fost predată echipajului SMURD al Punctului de Lucru Curtici si transportată la spital.

Alin Ochis, este subofițer operativ și conducător de autospeciale la Detașamentul de Pompieri Arad. Absolvent al Școlii de Pompieri-Protectie Civilă Boldesti, în cei 2 ani de când își desfășoară activitatea la Arad, a participat la toate categoriile de intervenții ale inspectoratului, de la incendii la acordarea de prim ajutor in cadrul echipajelor SMURD.
Acuma câteva luni a asistat chiar o naștere, împreună ca alți doi colegi în autospecială.


 

 

 

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite