Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISU Arad în contextul pandemiei de COVID 19

ISU Arad  în contextul pandemiei de COVID 19
Comentează 0

BULETIN INFORMATIV

Analiza misiunilor și intervențiilor Inspectoratului pentru situații de urgență ”Vasile Goldiș” Arad în contextul pandemiei de COVID 19 în județul Arad pentru perioada 15.03 – 15.04.2020

Unitatea a fost implicată activ în gestionarea acestei situații de urgență încă de la debutul cazurilor în România și în județul Arad.
Comanda unității a fost implicată în procesul decizional de la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în perioada analizată, având loc 11 ședințe și 10 întâlniri ale Grupului de Suport Tehnic.
Începând din 12.03.2020, ora 20.00 a fost operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției cuprinzând reprezentanți ai ISU, IPJ, IJJ, STPF, DSP și Instituția Prefectului.
În perioada analizată au fost executate următoarele misiuni operative:
- 119 misiuni transport persoane suspecte/confirmate la unitățile spitalicești
- 466 persoane și 284 mijloace auto decontaminate (ISU, IPJ, IJJ)
- 163 misiuni de asigurare logistică a centrelor de carantină
- 40 misiuni transport spre locații de carantină instituționalizată din alte județe
- 17 misiuni transport personal DSP la PCTF Nădlac I și II
- 8 misiuni transport materiale de protecție de la București, Mizil, Timișoara, Oradea, atât pentru personalul propriu cât și pentru spitalele din județul Arad, Serviciul Județean de Ambulanță, Casa de Asigurări de Sănătate, DSP Arad, DGASPC Arad, structurile M.A.I și MAPN din județ.
- 4 misiuni de transport pentru DSP și Crucea Roșie – Filiala Arad în vederea distribuirii sau relocării de echipamente medicale și de protecție.
A fost asigurat sprijinul logistic pentru instituțiile medicale din județul Arad prin operaționalizarea unui număr de 20 corturi pentru triaj medical.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite