Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Istoria Bitcoin - cum a apărut și ce a dus la creșterea monedei

Istoria Bitcoin - cum a apărut și ce a dus la creșterea monedei Istoria monedei Bitcoin - supranumita și Digital Gold sau Gold 2.0

Istoria Bitcoin - cum a apărut și ce a dus la creșterea monedei
Comentează 1

Pe 31 octombrie 2008, The Bitcoin WhitePaper a fost trimis pe email unor cryptografi. Conform unei copii a acestui email, aflata la Institutul Nakamoto, creatorul anonim al Bitcoin, Satoshi Nakamoto, a cărui identitate a ramas si astazi un mister, a scris la acea vreme “ I’ve been working on a new electronic cash system that’s fully peer-to-peer, with no trusted third party”.

Primele linii de cod au fost dedicate blockchain-ului bitcoin pe 3 ianuarie 2009. Aceste linii de cod sunt cunoscute sub numele de „blocul genezei”. Pe 12 ianuarie 2009, Nakamoto a trimis 10 bitcoin catre Hal Finney si astfel s-a nascut o noua „contracultura financiara” care devine pe zi ce trece un fenomen global.

In 2009 valoarea bitcoin era neglijabila, iar numarul de jucatori angrenati in aceasta retea financiara era destul de mic, doar câțiva investitori vizionari, pasionati de tehnologia blockchain. Prima tranzactie „reala” a avut loc pe 22 mai 2010. Laszlo Hanyecz a cumparat doua pizza cu 10.000 bitcoin.

Bitcoinul creste, în primul rând, pentru ca este folosit, se vorbește despre el, apar din ce în ce mai multe știri pozitive despre Bitcoin. Pe zi ce trece sunt tot mai multe companii care accepta deja Bitcoin ca mijloc de plata, bă chiar a fost adoptat ca moneda oficială, alături de dolar, de către El Salvador iar în 2022 Regatul Tonga se pregătește sa facă același lucru. Se vorbeste despre el, se cumpara dar se și vinde iar prețul Bitcoin este în early stage, pe termen lung Bitcoin v-a creste in continuare, deoarece a demostrat ca este un asset din ce în ce mai puternic, și dacă ne uitam în trecut, vom observa ca pe un frame de 3-4 ani de zile Bitcoin nu a scăzut niciodată.

Acum, mai mult ca niciodată, este imperios necesar sa fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea cryptomonedelor, care fie ca ne place sau nu sa recunoaștem, au revoluționat deja sistemul financiar. Te-ai întrebat vreodată cum poți cumpăra Bitcoin? Dacă ți se pare complicat, afla ca nu este deloc așa, o poți face fie de la un ATM, avem o rețea de 63 de ATM-uri extinsă în toată țară, penultimul ATM Bitcoin in Ramnicu Vâlcea si ultimul in Bucuresti. De asemenea poți cumpara online, de pe platforma noastră BitcoinRomania.ro care este o platforma intuitiva și foarte user friendly.


Scrie un comentariu

trimite