Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ÎPS Timotei și PS Emilian Crișanul au sfinţit lucrările de la Biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din Mănăștur

Din nou acasă la Cuvioasa, în luna Cuvioasei și a Sfântului Dimitrie cel Nou. Cum am fi putut gândi altfel atunci când am făcut primii pași spre biserica din Parohia Mănăștur, dacă nu că mergem din nou acasă la Sfânta Cuvioasă Parascheva? Cât despre „luna Cuvioasei și a Sfântului Dimitrie”, un lucru e cert: oricât de multe alte evenimente personale am avea fiecare, menite a ni se fi întâmplat, de-a lungul vieții, în a zecea lună a anului, ceea ce ne unește în chip deosebit în luna octombrie sunt zilele de 14, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, și de 27, ziua de prăznuire a Sfântului Dimitrie, scrie glasulcetatii.ro.

ÎPS Timotei și PS Emilian Crișanul au sfinţit lucrările de la Biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din Mănăștur
Comentează 0

Așadar, astăzi, în Duminica a 24-a după Rusalii, pentru a treia oară la Mănăștur. Prilejul, unul binecuvântat, plin de emoție și încărcătură duhovnicească: sfințirea lucrărilor la Casa lui Dumnezeu ocrotită de Cuvioasa și Sfânta Liturghie Arhierească, săvârșite de Ierarhii arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei și Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Emilian Crișanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. 

Textele scripturistice dăruite în această zi lumii, ca întotdeauna, pansament peste rănile de tot felul ale timpului nostru. Căci, Apostolul și Evanghelia vin și ne răspund chiar înainte ca noi să întrebăm măcar: „Fraților, Hristos este pacea noastră!”, „Îndrăznește, fiică, credința ta te-a mântuit. Mergi în pace!”, „Nu te teme!”, „Nu plângeți!”, „Copilă, scoală-te!”.

Intraţi AICI pentru detalii şi FOTO.

Sursa foto: glasulcetatii.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite