Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ion Ţiriac, reacţie la dezvăluirile că şi-a dus averea în Panama: Fac ce vreau cu banii mei

Numele lui Ion Ţiriac a fost vehiculat în scandalul Panama Papers, Rise Project dezvăluind că în 2009 acesta ar fi mutat acţiunile pe care le deţinea într-un offshore din Insulele Virgine Britanice - într-o fundaţie din Panama, al cărei preşedinte este. Din fundaţie mai fac parte fiul, sora şi avocatul lui Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac, reacţie la dezvăluirile că şi-a dus averea în Panama: Fac ce vreau cu banii mei
Comentează 0

Ion Ţiriac afirmă că nu are niciun fel de conturi în Panama, iar fundaţia deţinută acolo funcţionează legal de 30 de ani.

"Ce să fac eu în Panama cu conturile?! Mă duc în Panama să văd eu asta? Nu. Conturile mele sunt în Europa, nu am în Panama conturi, ci fundaţia care e de 30 de ani acolo şi care îmi convine pentru că nu poate să mi-o atace nimeni şi eu fac cu banii mei ce vreau eu şi ce spune boardul fundaţiei. Londra acum cred că-mi convine mai mult. Fiecare plăteşte taxe acolo unde face banii", a declarat Ion Ţiriac.

Nicolai Mîndrilă, unul dintre membrii fundaţiei lui Ţiriac, a explicat pentru RISE Project scopul pentru care a fost înființată această entitate. "Puma Foundation este o fundație pentru clauză de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Țiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacție se închide, în final, în Puma Foundation. Fondator unic al fundației este Ion Țiriac. Toți ceilalți care apărem acolo, eu, Rodica Țiriac, Klaus Mangold avem aceeași poziție, membri ai consiliului director, avem atribuții îndeobște după moartea acestuia. Dacă până atunci nu o dizolvă… (n.r.- râde). Acolo se va împărți totul, în funcție de cum dispune în ultima scrisoare beneficiarul în viață. Dispozițiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Țiriac", a spus Mîndrilă.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite