Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cine l-a întrecut pe Țiriac și este cel mai bogat român, conform Forbes. Puțini au auzit de el

Un programator român este primul miliardar în dolari din afaceri cu roboți software (bots), scrie, miercuri, ediția americană a revistei de business Forbes, într-un articol cu titlul „De la comunism la coding”, informează startupcafe.ro.

Cine l-a întrecut pe Țiriac și este cel mai bogat român, conform Forbes. Puțini au auzit de el
Comentează 0

Daniel Dines apare pe coperta ediției americane a Forbes, alături de titlul „Boss of the Bots” (Șeful boților).

Potrivit Forbes, care i-a luat un interviu lui Dines la București, omul de afaceri român mai deține în prezent mai mult de 20% din UiPath, liderul mondial în tehnologie RPA  - robot process automation, o companie evaluată la șapte miliarde de dolari după ultima rundă de finanțare obținută. Asta înseamnă că lui Dines îi revine o avere de cel puțin 1,4 miliarde de dolari.

„În aprilie, investitorii de pe Wall Street, inclusiv Wellington Management, au investit 568 milioane dolari (în UiPath - n.r.), la o evaluare de 7 miliarde de dolari, făcând din Dines, care deține mai mult de 20%, primul miliardar din boți din lume” - amintește Forbes, potrivit sursei citate.

Dacă ne luăm după cel mai recent top al miliardarilor lumii publicat de Forbes, Ion Țiriac are o avere  estimată la 1,1 miliarde de dolari (locul 1.818 mondial). Aceasta ar însemna că Ion Țiriac (80 de ani) a fost detronat de Daniel Dines (47 de ani) în topul celor mai bogați români. Totuși, Țiriac apărea cu o avere mai mare, de 1,8-2 miliarde de euro în anul 2018, în evaluările publicației românești Top 300 Capital, mai scrie startupcafe.ro.  

Citiți aici mai multe detalii: https://www.startupcafe.ro/idei-si-antreprenori/ion-tiriac-daniel-dines-uipath-cel-mai-bogat-roman.htm?ampTrimis

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite