Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis, reacţie de la Bruxelles: O susţin pe Kovesi. Nu există motive temeinice pentru revocare

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, de la Bruxelles, pe tema raportului prezentat de ministrul Justiţiei şi a începerii procedurii de revocare în cazul Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA.

Iohannis, reacţie de la Bruxelles: O susţin pe Kovesi. Nu există motive temeinice pentru revocare
Comentează 1

Klaus Iohannis a explicat că, din perspectiva sa, nu există motive pentru revocarea procurorului şef al DNA, exprimându-şi mirarea că raportul citit de ministrul Justiţiei nu şi-a făcut apariţia. 

"Asta e o procedură care va mai dura. Aseară m-am exprimat instituţional. Asta e părerea mea. Nu a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat dl ministru, dar prestaţia de aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Nu ştim în ce măsură cele prezentate reflectă raportul sau nu.

A fost lipsit şi de temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentru revocare. Legea prevede, detaliat, ce anume se urmăreşte când se întocmeşte un astfel de raport. Mult promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului. Când îl vom avea, vom încerca să îl desluşim.

O susţin pe doamna Kovesi şi activitatea DNA. M-am exprimat în repetate rânduri.

Am avut o discuţie cu Toader, nu i s-a părut necesar să mă informeze, nici eu nu l-am întrebat", a spus preşedintele jurnaliştilor, de la Bruxelles. 

Iohannis a mai spus: "Dacă legea spune că preşedintele revocă, e o chestiune de oportunitate politică. Doar preşedintele poate face asta. Atât timp cât nu am văzut un raport, mi-e greu să fac vreo evaluare. Va mai dura un timp". 

Întrebat care va fi atitudinea aliaţilor străini în privinţa acestei situaţii, Klaus Iohannis a explicat: "Este clar că unii vor fi nedumeriţi. Alţii îşi vor pune şi alte întrebări şi, cu siguranţă, acest demers nu va duce spre îmbunătăţirea imaginii României".

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite