Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis: Ordonanaţa lui Toader neconstituţională, PSD vrea să-şi salveze politicienii cu probleme

Ordonanţa invocată de Tudorel Toader este clar neconstituţionalăm şi arată că, după 2 ani de guvernare, singura grijă a PSD este să-şi salveze politicienii cu probleme penale, în frunte cu şeful lor, Liviu Dragnea, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis. 

Iohannis: Ordonanaţa lui Toader neconstituţională, PSD vrea să-şi salveze politicienii cu probleme
Comentează 0

"Nu ştiu exact ce vrea ministrul Justiţie să scrie în această ordonanţă, dar dacă are de gând să treacă ce a anuţat în spaţiul public, este clar neconstituţională. Este clar că legea nu poate acţiona retroactiv, s-ar crea haos şi inpredictibilitate în Justiţie", a afirmat şeful statlui.

"Pe scurt, PDS încearcă să facă ceea ce şi-a propus încă de acum doi ani, să caute soluţii pentru politicienii lor cu probleme penale, în frunte cu şeful de partid. PSD nu poate să vină cu astfel de soluţii, care sunt neavenite, neconstituţionale, iar faptul că acestea sunt atât d edes vehiculate arată că PSD-ului nu-i pasă de România," a mai precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că şi liderii europeni privesc cu mare îngrijorare ce se întâmplă în România, după anunţul privind posibila emitere a unei ordonanţe de urgenţă privind contestaţia în anulare la completurile de 5 judecători de la ÎCCJ.

"Este o îngrijorare generală, din păcate, a liderilor europeni pentru soarta statului de drept în România. Eu îmi doresc stat de drept, românii îşi doresc stat de drept, majoritatea politicienilor îşi doresc stat de drept, dar PSD doreşte ceva special pentru pentru proprii politicieni cu probleme penale. Asta e o mare problemă pe care o avem şi sper să se rezolve", a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite