Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis, de la Arad, despre închiderea frontierelor: Ponta nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat la Sofia

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Arad, despre afirmaţiile premierului Victor Ponta privind o poziţie comună a României, Bulgariei şi Serbiei în cazul închiderii frontierelor, că prim-ministul nu l-a consultat, nu a avut mandat să angajeze România şi s-a ”plimbat până la Sofia”. 

Iohannis, de la Arad, despre închiderea frontierelor: Ponta nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat la Sofia
Comentează 0

Klaus Iohannis a afirmat, la Arad, unde a participat la ceremoniile prilejuite de Ziua Armatei, că premierul Victor Ponta ”s-a plimbat până la Sofia”, s-a întâlnit cu alţi premieri, ”chestiune care este interesantă ca preocupare de weekend”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Domnul prim-ministru nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat până la Sofia, s-a întâlnit cu alţi prim-miniştri, chestiune care este interesantă ca preocupare de weekend. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat să angajeze România în vreun fel. Aceste declaraţii pe care le-a făcut sunt total neangajante pentru mine”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat de jurnalişti dacă va discuta cu premierul Victor Ponta privind declaraţiile făcute de acesta la Sofia, Iohannis a răspuns: ”Da, cu siguranţă! După ce mă voi întoarce de la Bruxelles vom avea o discuţie pe această temă”.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat parte, duminică, la două ceremonii militare prilejuite de Ziua Armatei, unul la Monumentul Eroilor din localitatea Păuliş, iar celălalt la Monumentul Ostaşului Român din Piaţa ”Avram Iancu” din municipiul Arad, ulterior el dând declaraţii presei.

Klaus Iohannis va participa, duminică, la reuniunea pe tema migraţiei care va avea loc la Bruxelles şi la care vor lua parte zece şefi de stat sau de guvern.

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sofia, în urma întâlnirii cu premierii bulgar şi sârb, că închiderea frontierelor celor trei ţări migranţilor, dacă Germania şi Austria le vor închide pe ale lor, va fi poziţia celor trei state la mini-summitul de duminică de la Bruxelles, a relatat Reuters.

Bulgaria, România şi Serbia vor fi pregătite să-şi închidă frontierele migranţilor, în cazul în care Germania şi Austria vor face acest lucru, a declarat anterior premierul bulgar Boiko Borisov.

Citește continuarea pe Gândul
 


Scrie un comentariu

trimite