Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ioan Tămâian, cu expoziția Reflexii în timp, vernisată la Galeria DELTA

Ioan Tămâian, cu expoziția Reflexii în timp, vernisată la Galeria DELTA
Comentează 0

În după-amiaza zilei de miercuri, 5 iunie, în prezența unui public avizat, la ospitaliera Galerie de Artă DELTA a fost vernisată o inedită expoziție de  lucrari de artă decorativă din sticlă, bronz și metal, a cunoscutului artist plastic sibian Ioan Tămâian, președintele al Filialei Uniunii Artiștilor Plastici din Sibiu.

Dumitru Șerban, președintele Filialei Arad a UAP, l-a prezentat succint dar sugestiv pe artist: ”Un artist, un prieten, care s-a apucat de sticlă, nu de lemn, ca mine, un moroșan care, venind de acolo, de sus, din Maramureș, iată că a încropit aici la Arad una dintre cele mai interesante expoziții a lui. Un artist care a expus în toată Europa (când i-am citit CV-ul am fost impresionat), un artist care a făcut cu brio imagine țării sale” 

Cu prilejul vernisajului viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, a constatat: ”Cred că și această expoziție e o dovadă că Aradul și arădenii, chiar dacă trăim vremuri ”interesante” se apleacă și spre cultură și artă, atât cât înțeleg unii, atât cât pot alții, iar datoria noastră ca și administrație este să sprijinim, să ducem lucrurile mai departe, chiar dacă unii oameni se uită mai mult la iphone-uri și de aceea mulțumesc întotdeauna celor care depun eforturi și apoi mai fac un efort să vină să ne prezinte și explice”.

”La fiecare lucrare în parte am câte o mică poveste. Nu numai referitor la tehnica de lucru, ci și referitor la simbolistica spre care eu doream să îndrum privitorul ( ... ) Aș putea să vorbesc, cum am spus, despre fiecare lucrare în parte și ca tehnologii și în ceea ce privește ideea, dar cel mai bine e ca lucrările să vorbească de la sine”, a încheiat Ioan Tămâian, poftind arădenii să vină la Galeria DELTA și să admire lucrările.

Expoziția va fi deschisă aici până pe 30 iunie.

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (66)


Scrie un comentariu

trimite