Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Inundaţii pe Valea Crişului Alb (FOTO)

Hidrologii au emis ieri un cod portocaliu de inundații pe râuri din nu mai puţin de şapte județe din Vestul țării, în timp ce pe ale râuri a fost emis cod galben. Codul portocaliu este valabil pe Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad), Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad), precum şi pe alte râuri din zonă. În ceea ce priveşte codul galben, acesta este valabil printre altele pe Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad),  Mureş (judeţele Alba, Hunedoara şi Arad), avertizarea fiind valabilă de duminică de la ora 12.00 până astăzi la ora 24.00.

Inundaţii pe Valea Crişului Alb (FOTO)
Comentează 0

Hidrologii vorbesc despre scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelo de apărare.

Din păcate, pe Valea Crişului Alb avertizările meteo s-au transformat în... inundaţii, fiind afectate unităţi administrativ teritoriale precum Bârsa, Moneasa, Sebiş, Hălmăgel, Almaş şi Dieci.

„Avem inundații în județ, la Bârsa, Moneasa, Sebiș, Hălmăgel. Echipele tehnice ale Consiliului Județean sunt pe teren, încercăm să stabilizăm situația pe văile cu torenți puternici. Tabăra de la Moneasa a scăpat de ape, dar apa a spălat malurile și pericolul de inundație încă nu a trecut. Podul transversal de pe Valea Găinii este deteriorat. Am cerut de urgență comitetelor locale pentru situații de urgență să constate pagubele și să ni le raporteze, să putem acționa pentru despăgubiri, împreună cu Prefectura”, scria ieri pe Facebook Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

De altfel, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă anunţau tot ieri că intervin în zona limitrofă a orașului Sebiş pentru deblocarea unor poduri, podețe si punți de trecere, în scopul prevenirii inundațiilor în urma creșterii debitelor văilor din bazinul Crișului Alb.

Cod galben de ploi

Mai trebuie spus că de ploi nu vom scăpa nici astăzi, meteorologii emiţând un cod galben de precipitaţii care pot determina local producerea de polei pentru mai multe localităţi din judeţ: Arad, Pecica, Chișineu-Criș, Nădlac, Curtici, Macea, Secusigiu, Șimand, Semlac, Sintea Mare, Mișca, Felnac, Șeitin, Iratoșu, Șofronea, Grăniceri, Socodor, Zădăreni, Peregu Mare, Pilu, Dorobanți şi Zerind.

Sursa foto: Facebook Iustin Cionca

 

Galerie foto (14)


Scrie un comentariu

trimite