Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INUNDAȚII ÎN ARAD. Canalizarea a refulat pe zeci de străzi, iar apa a intrat în locuințe și gospodării

Mai multe străzi din oraș, inclusiv din Centru, au fost inundate, în urma ploii torențiale de dumincă seara, fiind afectate zeci de gospodării și subsoluri de case, dar și traficul rutier.

INUNDAȚII ÎN ARAD. Canalizarea a refulat pe zeci de străzi, iar apa a intrat în locuințe și gospodării
Comentează 1

Municipiul Arad a fost sub atenționare de cod portocaliu pentru precipitații abundente, iar în cursul serii o ploaie torențială a inundat numeroase străzi din toate cartierele, inclusiv din centrul orașului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleșca, toate echipele disponibile au fost în alertă încă de dimineață, fiind aduși oameni de acasă, iar în cursul serii se intervine mai ales la subsoluri de case inundate sau curți și grădini, după ce oamenii au cerut ajutor la 112.

”S-a intervenit la locuințele cetățenilor sau pe străzi pe care canalizarea a refulat. Se folosesc motopompe și autospeciale de stingere care au și capacitatea de a trage apa”, a spus Pleșca.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, a declarat că ”în municipiu, într-un interval de aproximativ 30 de minute, precipitațiile căzute au depășit 35 litri pe metru pătrat”.

În aceste condiții, în unele zone din oraș sistemele de evacuare a apelor pluviale au făcut față cu dificultate debitelor mari și s-au înregistrat acumulări de apă pe carosabil”, a declarat Drăghici.

Traficul în unele intersecții intens circulate din oraș a fost îngreunat din cauza apei de pe carosabil, care pe bulevardul Titulescu, de exemplu, a ajuns și la 70 de centrimetri.

La acțiunile de evacuare a apelor pluviale participă și echipe ale serviciilor edilitare din subordinea Primăriei Arad și ale Companiei de Apă.

Duminică dimineață, Prefectura a instituit permanența la zeci de primării care se aflau sub atenționarea emisă de ANM. Până la ora transmiterii acestei știri, ISU Arad nu a primit informații despre situația din județ, respectiv dacă există localități inundate.

 

Foto: ISU Arad

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite