Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlnirea Codrenilor de la Groșeni, la a IV -a ediție

Întâlnirea Codrenilor de la Groșeni, la a IV -a ediție
Comentează 0

Întâlnirea Codrenilor de la Groșeni a debutat în urmă cu patru  ani, și chiar de la prima ediție a fost un succes, deși  emoții au fost ca la orice început, iar codrenii de peste tot au revenit ,,acasă la Groșeni ,,.   Primarul Nicolae Valea nu  a uitat nici această latură, de suflet  și  pe lângă faptul că a făcut din comuna Archiș, una dintre cele mai frumoase  comune din județ, are în vedere  ca și acest frumos  eveniment  să se desfășoare an de an, iar fiii satului Groșeni  și nu numai să poată veni toți odată acasă pentru a sărbători împreună.

Este unul dintre cele mai frumoase sărbători din județul Arad, atât din punct de vedere al  programului artistic cât și a cadrului natural deosebit, la poale de Codru Moma în satul de vacanță Groșeni.

An de an particip la acest eveniment încă de la prima ediție și pot spune cu modestie  că am fost singurul jurnalist prezent  atunci și la fiecare ediție de altfel, iar pentru mine Groșeniul a rămas un sat la sufletul meu, aici am mulți prieteni, deși prieteni am peste tot în județul Arad  însă acești oameni sunt deosebiți. Așa cum e obiceiul, tinerii feciori și frumoasele fete,,Groșenițe,,  îmbrăcați  în straie populare  au început  jocul  în fața căminului cultural  din Groșeni, unde se adună  tot natul apoi după câteva jocuri, alaiul urcă în satul de vacanță unde  începe programul artistic. An de an se aduc îmbunătățiri atât organizatoric cât și artistic  acestui eveniment  și aș vrea sa punctez faptul că duminică, pentru prima dată au urcat pe scenă  cei mai mici dansatori ai Groșeniului  pentru că acum există și grupa de juniori a ansamblului de dansuri Codrenii din Groșeni.

Acest lucru se datorează primarului Nicolae Valea, instructorului Aurel Rezban dar și părinților care  sunt alături de copii. Viitorul ansamblului este asigurat. Dacă până acum  punctul forte al ansamblului era și este Silviu Rezban cel mai mic dansator, cel care bate tobele cu aceeași dexteritate și pricepere ca un artist profesionist, joacă fecioreasca cu feciorii de 18 ani, fiind de două ori cât el, iată că acum alt copilaș intră în ansamblul de dansuri, Rareș Alb  și în câțiva ani va mai intra  cu siguranță  un copilaș drăguț care, trăgea o fetiță după el la dans,  Bogdan  Valea.

 Programul artistic a fost deosebit, debutând cu Ansamblul Codrenii din  Groșeni, seniori și juniori,  cu soliștii Vanina Rus și Pop Ioan Dumitrache, Aldeșteana din Aldești, Crăișorii Moților din Tisa Nouă, Ansamblul Druscelele din Bîrsa, Ansamblul Codreanca din Chisindia, Ansamblul Junii Crișului din Dieci cu soliștii Florin Boita și Ciprian Zapota, iar la nai și fluiere  Petronela Bîrsilă. Ansamblul de dansuri Spicul din Beliu au fost de asemenea prezenți alături de  noi iar pentru prima dată pe scena de la  Groșeni a urcat Ansamblul de dansuri din VEȚEL, județul Hunedoara  un ansamblu de excepție care a încântat publicul și pe care sperăm să-l mai avem alături de noi nu numai la Groșeni ci și la alte astfel de evenimente în județul Arad.

De asemenea  au mai fost alături de noi ansamblul Doina Crișului din Ineu și Țarinuța din Bocsig. Surorile  Mariana și Simona Tomele din Bihor  ne-au încântat cu frumoase cântece din Bihor,  și de asemenea au urcat pe scenă Aurel Țurcaș Emilia Cerchizan, frații Șandru  și Monica Blaga. Doi frați, două speranțe, frații Aurel Rezban la saxafon și Silviu Rezban  la tobă, din Groșeni  au acompaniat atât ansamblurile de dansuri cât și soliștii. Programul artistic a ținut până spre orele 21 seara  răsunând ca un ecou peste pădurea de la poalele  Munților Codru Moma.

 

ș

Galerie foto (491)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite