Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Interviu cu Glad Varga, președintele Centrului Județean de Voluntariat Arad, coorganizator al cursei alergare cu obstacole “Red Run “ care va avea loc în Arad la data de 28 August 2016

Interviu cu Glad Varga, președintele Centrului Județean de Voluntariat Arad, coorganizator al cursei alergare cu obstacole “Red Run “ care va avea loc în Arad la data de 28 August 2016
Comentează 0

I: Pregătirile pentru Red Run, cursa urbană cu obstacole, au intrat în linie dreaptă. Ce aduce nou ediția din acest an?

R: Noutăți sunt mai multe…Având experiența anului trecut și culegând feedback-ul participantilor am decis ca în acest an să organizam și curse noi în premieră pentru tinerii sub 18 ani. Acestea sunt:

-Family Run (1,5 km) la care pot participa echipe formate dintr-un părinte și un copil în vârstă de 7-10 ani,

-Kids (2,5 km) pentru copiii cu vârsta între 11-15 ani 

- Power Run ( 5 km) pentru tinerii cu vârsta între 15-18 ani. Ne-am gândit la trasee palpitante și distractive în care să se îmbine bucuria de a alerga cu efortul de a trece peste obstacole.

Pentru alergătorii având vârsta de peste 18 ani, mă refer la participanții de la cursele  Hard Run- 6,5 km  și Iron Run-13 km, acestia vor avea de înfruntat un traseu nou, foarte spectaculos și cu un grad de dificultate mai ridicat față de cel din 2015.

I: Dificultăți în organizare? 

R: Poate vă miră, nu! În această activitate muncesc alături de o echipă care știe ce are de făcut, o echipă coordonată de către directorul Poliției Locale, Graur Viorica. Avem experiența de anul trecut, când au participat mai mulți alergători decât ne-am așteptat și totul a decurs perfect.  În plus și la aceasta ediție Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură sprijină acest proiect și ne este alături.

I: Spuneați mai devreme despre proiectul REDRUN. De ce considerați că acest proiect este important  pentru comunitate?

R: Arădenii sunt iubitori și practicanți de sport. Uitați-vă câtă lume este în fiecare seară pe Stadionul Gloria, câți oameni aleargă în fiecare zi pe faleza Mureșului, sau la Ceala. Oameni de toate vârstele. Ne-am gândit să le oferim și un concurs în care nu vor fi neapărat în competiție cu ceilalți alergători, ci mai degrabă cu ei înșiși. Practic, fiecare alergător sau echipă care va termina cursa va fi învingător, pentru că Red Run este o provocare atât fizică cât și mentală. 

I: Cine poate participa la Red Run?

R: Practic oricine care se află într-o stare de sănătate bună și vrea să-și testeze capacitățile. Este o competiție Open, structurată pe mai multe categorii. Detaliile pot fi găsite pe pagina de Facebook și site-ul www.redrun.ro, unde se pot face și înscrierile.

I: Care este programul Red Run?

R: Evenimentul începe în dimineata zilei de 28 august 2016 în Parcul Eminescu. Participanții pot alerga pentru recunoașterea traseului în intervalul orar 07,30-08,30 iar predare-preluarea kit-urilor de concurs va avea loc în intervalul orar 07,00 - 9,15 dar și SAMBATA- 27 august- intre 16-19.

Probele RED RUN vor avea loc între 9.30-12.45, iar premierea câștigătorilor pentru toate probele, la 13.15.

Relații și înscrieri la www.redrun.ro

Vreau să închei amintindu-vă că pentru cursa REDRUN vorbele lui PLATON despre curaj, cuprind esența competiției: Curajul înseamnă să știi de ce anume să nu îţi fie frică.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare