Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Integra Arad la Jocurile Naționale Special Olympics 2019

Integra Arad la Jocurile Naționale Special Olympics 2019
Comentează 0

Jocurile Nationale Special Olympics s-au desfășurat în perioada 20-22 septembrie la Deva și Hunedoara. Județul Arad a fost reprezentat de delegația Integra Asociația persoanelor cu dizabilități mentale,  prin sportivii Alin Raica, Mara Oprea, Ovidiu Botaș și Samuel Tofan. Tinerii sportivi au participat cu entuziasm la evaluări ale stării de sănătate,  calificări în grupe valorice și concurs la atletism, înot și fotbal- abilități individuale.  Revederea cu prietenii din toată țara a fost plină de emoții. 

Munca s-a îmbinat armonios cu distracția prin vizitarea cetății Deva, unde sportivii au nimerit fix în taberele cavalerilor și domnițelor din cadrul unui festival medieval.  Și,  pentru că Jocurile au întotdeauna ceremonie de deschidere, în care flacăra speranței arde pentru toti, jurământul Special Olympics a însoțit emoția colectivă.Ultima zi a Jocurilor a fost despre BRAVII câștigători. Sportivii INTEGRA au reușit să urce pe toate treptele podiumului, aducând acasă 11 medalii.  Au fost zile pline de activități, emoții, prietenie, bucurie. 

"Am asistat la curse palpitante și la demonstrații de determinare și depășire a limitelor. Am primit lecții valoroase.
Am văzut că bucuria stă în lucruri simple. Am simțit palpabil emoția.  Am admirat seriozitatea cu care sportivii au abordat fiecare cursă.  Am șters lacrimi de bucurie, dar și de supărare.  Mulțumim TUTUROR celor care au contribuit la organizarea acestor Jocuri. Vrem să simțim emoția aprinderii Flăcării Speranței și în 2020 și în 2040. #SpecialOlympicsRomania, ne înclinăm și vă iubim."

 

Camelia Oprea, președinte al Asociației INTEGRA 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite