Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlniri săptămânale între autoritățile din Arad și Bekes. Se stabilesc proiectele comune

Întâlniri săptămânale între autoritățile din Arad și Bekes. Se stabilesc proiectele comune
Comentează 0

Reprezentanții administrațiilor din Arad și Bekes s-au întâlnit în această dimineață la Primăria Arad pentru a analiza viitoarele proiecte de dezvoltare care vor fi derulate în parteneriat în cadrul noului program de cooperare transfrontalieră Interreg România-Ungaria 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană. 

La întâlnire au participat primarul, Gheorghe Falcă,  viceprimar Levente Bognar, administratorul public, Claudia Macra, Adrian Țolea - președintele interimar al Consiliului Județean, Zalai Mihaly - președintele Consiliului Județean Bekes,  Simonka Gyorgy - deputat în Parlamentul Ungariei,  Szasz Zsolt - directorul Agenției de Dezvoltare a Județului Bekes, dar și responsabili din departamentele administrațiilor locale din Arad și Bekes. 

În cadrul discuțiilor s-au analizat direcțiile de colaborare și s-au pus la punct proceduri de lucru.

Cei prezenți au  stabilit ca săptămânal să aibă loc întâlniri între echipele responsabile, pentru evaluarea stadiului proiectelor și a încadrării în obiectivele propuse. 

Cooperarea între Arad și Bekes pentru atragerea de fonduri europene s-a concretizat până în prezent prin implementarea a numeroase proiecte care au contribuit la  dezvoltarea socio-economică și de infrastructură a regiunii. Proiectele finanțate prin programele Phare-CBC și HU-RO au fost derulate la nivelul administrațiilor locale și județene, la nivelul mediului de afaceri, al mediului universitar etc. 
 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite