Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlnire a primarului municipiului Arad cu ministrul finațelor

În cursul zilei de astăzi, la solicitarea ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, se va afla la București pentru o întâlnire vizând susținerea guvernului pentru sistemul de termoficare centralizat.

Întâlnire a primarului municipiului Arad cu ministrul finațelor
Comentează 0

Valoarea necesară, transmisă de către municipalitate, este de 5,2 milioane de lei.

Totodată, primarul Gheorghe Falcă va aduce în discuție și situația financiară a instituțiilor de învățământ arădean, aflate în imposibilitatea de a achita facturile, datorită nealocării de fonduri la rectificarea bugetară, ale cărei urmări se resimt și în situația copiilor provenind din familii defavorizate, afectați de sistarea mesei calde oferite gratuit.

„Sperăm ca nimeni din Arad, în special parlamentarii PSD, să nu se opună intenției Ministerului Finanțelor de a-și îndeplini obligația față de arădeni. Așa cum știți, în anii trecuți, ministerul nu și-a îndeplinit această obligație din punct de vedere al cotei de bani care trebuia alocată pentru susținerea agentului termic.

Cu ocazia acestei întâlniri, îi voi arăta ministrului finanțelor faptul că la această rectificare municipiului Arad i s-au luat 193.000 lei, bani care erau destinați copiilor cu probleme financiare, cărora municipalitatea le-a acordat o masă caldă în ultima parte a anului şcolar 2017-2018. Să nu uităm că municipalitatea a investit 330.000 lei pentru amenajarea cantinei mobile care astăzi este nefuncțională, deoarece Guvernul României ne-a tăiat aceste fonduri.

Mai mult decât atât, Guvernul României nu și-a îndeplinit obligațiile față de învățământul arădean la această rectificare. 38 de unități școlare și 6 creșe au în acest moment un deficit financiar care depășește 5 milioane de lei. Am convenit cu aceste unități școlare ca în fiecare lună în care facturile nu mai pot fi plătite, acestea să fie trimise în plic, pe adresa Ministerului Finanțelor, pentru ca acesta să știe problemele pe care le-a cauzat în municipiul Arad.

Tot la această întâlnire voi arăta ministrului faptul că legea este încălcată, deoarece aceasta prevede clar că în anul 2018, venitul dintr-un oraș trebuie să fie egal cu cel din 2017. 11 milioane de euro lipsesc acum din bugetul nostru. Aceasta sumă înseamnă foarte mult pentru un oraș. Iar dacă ne-au furat acum, sigur ne vor fura și anul viitor”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite