Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâistătătorul Eparhiei Aradului şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

Miercuri, 22 ianuarie 2020, clerul și credincioșii arădeni îl sărbătoresc pe Arhipăstorul lor, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului. Înaltpreasfinția Sa şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual în ziua de pomenire a Sfântului Ap. Timotei prin participarea la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Veche.

Întâistătătorul Eparhiei Aradului şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual
Comentează 0

La finalul sfintei slujbe, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi, a săvârşit un Te-Deum de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Chiriarhului arădean. După acesta, Preasfinţia Sa a evocat prin cuvinte alese personalitatea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

La orele amiezii, în sala festivă a reşedinţei arhiepiscopale Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat cu multă dragoste de oficialităţile centrale şi locale, reprezentanţii celorlalte culte istorice din municipiu, aflându-ne la jumătatea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină, reprezentanţi ai şcolilor din eparhie, ostenitorii Centrului Eparhial, protopopii, preoţii, monahii şi monahiile din Eparhia Aradului. În numele celor prezenţi, a clericilor şi credincioşilor arădeni, Părintele Prof. Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, prin cuvinte alese, a transmis Arhipăstorului nostru cele de cuviinţă, sănătate şi zile îndelungate.

Chiriarhul a adresat celor prezenţi un cuvânt de mulțumire și de binecuvântare.

Arhiepiscopul Aradului îl are ca ocrotitor pe Sf. Ap. Timotei, ucenic al Sf. Ap. Pavel, de peste o jumătate de secol, din slăvita zi de prăznuire a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie 1969), când a primit tunderea în monahism la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, iar din anul 1984, când a fost instalat episcop al Aradului, această zi a devenit sărbătoare pentru preoţii şi credincioşii Eparhiei Aradului.

Mulţumind mai întâi Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra părintelui nostru sufletesc, Îl rugăm pe El, Dătătorul a tot binele, să întărească prin Harul Său ceresc, pe Arhipăstorul nostru, cu sănătate îndelungată şi cu sporite puteri sufleteşti, spre slujirea cât mai rodnică a Bisericii strămoşeşti şi a semenilor.

Protos. Iustin Popovici

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite