Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Instrumente de garantare în valoare de 550 milioane de euro pentru IMM-urile din România

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, suţine că în şedinţa de Guvern de ieri s-a aprobat negocierea și semnarea  Acordului de contribuție între România și Uniunea Europeană pentru instrumente de garantare destinate IMM-urilor în valoare de 550 milioane euro.

Instrumente de garantare în valoare de 550 milioane de euro pentru IMM-urile din România
Comentează 0

„Procesul de asigurare a instrumentelor de garantare pentru IMM-uri continuă la nivel guvernamental. În şedinţa de Guvern de ieri, a fost aprobată negocierea și semnarea  Acordului de contribuție între România și Uniunea Europeană pentru instrumente de garantare în valoare de 550 milioane euro, finanțate în cadrul Componentei 9: «Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare» din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Instrumentele financiare vor fi implementate prin Programul InvestEU şi includ garanția de portofoliu pentru reziliență, cu o alocare de 300 milioane euro; garanția de portofoliu pentru acțiune climatică, cu o alocare de 200 milioane euro; eficiența energetică în sectorul rezidențial și al clădirilor, cu o alocare de 50 milioane euro.

„Principalele beneficii pentru IMM-uri se referă la reducerea cerințelor de garanții, dobânzi mai reduse pentru împrumuturile garantate, scadențe extinse și finanțarea de către instituțiile de credit a întreprinderilor sau proiectelor cu grad de risc mai mare. Totodată se urmăreşte extinderea măsurilor ecologice, durabile și legate de climă în sectorul rezidențial, prin proiecte care vizează eficienţa energetică şi energia regenerabilă”, a ţinut să precizeze parlamentarul arădean.

Informaţii despre lansarea sesiunilor de finanţare vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene: https://mfe.gov.ro/.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite