Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iniţiative legislative ale Partidului Naţional Liberal: câteva au făcut obiectul unor discuții aprinse

Partidul Naţional Liberal a iniţiat, în luna februarie a acestui an, mai multe proiecte legislative, care în momentul de faţă se află în dezbatere în Parlamentul României. Printre acestea se numără şi câteva care au făcut obiectul unor discuții aprinse.

Iniţiative legislative ale Partidului Naţional Liberal: câteva au făcut obiectul unor discuții aprinse
Comentează 0

Una dintre inițiative vizează eliminarea pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi. Această propunere este susţinută inclusiv de mişcările cetăţeneşti  care cataloghează pensiile speciale drept privilegii pentru politicieni. Ramâne de văzut dacă coaliţia de guvernare PSD-ALDE va vota sau nu propunerea.

O altă propunere iniţiată de liberali în luna februarie este cea a desfiinţării Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). SIIJ este considerată de liberali o secţie menită să pună beţe în roate statului de drept. Această secţie anchetează cazuri cum ar fi cel al fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi,  care este acuzată că a divulgat secrete de stat. De asemenea, secția se ocupă și de anchetarea procurorului militar care instrumentează dosarul privind violenţele jandarmilor din  10 august.

Transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunităţii pentru persoanele care nu îşi achită amenzile în termen de 30 de zile, introducerea unui semn distinctiv şi opţional pentru şoferii cu deficienţe de auz, înlocuirea produselor aflate în garanţie cu alte produse de acelaşi tip, cât timp cele defecte se află în service pentru reparaţie şi încadrarea în categoria de locuri de muncă speciale a personalului din unitățile miniere, sunt alte propuneri ale liberalilor.

C.F.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite