Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INFERNUL ALB a lovit America: New York, PARALIZAT! Aeroporturi, şcoli, Senatul - ÎNCHISE!

Coasta de est a Statelor Unite este paralizată de furtuna hibernală care a lovit-o joi şi a provocat închiderea, totală sau parţială, a mai multor aeroporturi, anularea a mii de curse aeriene, închiderea şcolilor şi amânarea lucrărilor din Senat, informează AFP.

INFERNUL ALB a lovit America: New York, PARALIZAT! Aeroporturi, şcoli, Senatul - ÎNCHISE!
Comentează 0

Peste 3.200 de zboruri au fost anulate şi peste o mie de curse au înregistrat întârzieri, potrivit site-ului specializat FlightAware.com, anunţă Agerpres.

Cel mai mare aerport newyorkez, JFK a fost închis. Aerportul din cel din Newark, din apropiere de New York, şi cel din Boston, au fost cele mai afectate, peste 60% dintre zboruri fiind anulate la primele ore ale zilei.

Numită ''bombă'' de meteorologi şi de mass-media din cauza scăderii deosebit de rapidă a presiunii, această furtună va determina un nou val de frig în zilele următoare provocat de o masă de aer polar care coboară din nord.

După un scurt răgaz de miercuri când temperaturile au crescut timid până la 0 grade Celsius, mercurul va scădea în continuare brusc astfel încât în New York se prognozează valori maxime de minus 11 grade Celsius şi de până la minus 14 grade Celsius în noapte de sâmbătă spre duminică, în timp ce la Washington temperatura va coborî de asemenea până la minus 14 grade Celsius.

"Acest lucru înseamnă că zăpada care va cădea în timpul furtunii va îngheţa rapid", a avertizat Charlie Baker pe Twitter. Sunt prognozate între 15 şi 30 de centimetri de zăpadă la New York şi până la 45 de centimetri în zona Boston, în nord-est. 

De altfel, în New York, Boston, Philadelphia şi capitala Washington şcolile au fost închise ca măsură de precauţie chiar dacă situaţia rămâne în mare parte sub control.

45.000 de clienţi sunt deja afectaţi de întreruperea alimentării cu energie electrică în Virginia ca urmare a valului de ger polar, alte câteva mii au rămas fără electricitate în Georgia şi Carolina de Sud, unde temperaturile au scăzut considerabil. 

Numeroase autorităţi locale au mobilizat resurse suplimentare declanşând stare de urgenţă.

Temperaturile vor începe să crească abia la începutul săptămânii viitoare.

 


Scrie un comentariu

trimite