Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INCREDIBIL: Copii de clasa întâi au ajuns să facă ore cu femeia de serviciu

O şcoală din țara noastră se confruntă cu o situaţie mai puţin întâlnită. Elevii de clasa întâi sunt nevoiţi să facă ore cu femeia de serviciu sau să fie supravegheaţi de mame în timp ce învăţătoarea refuză să intre să predea la clasă. Totul din cauza neînţelegerilor dintre învăţători, director şi părinţi.

INCREDIBIL: Copii de clasa întâi au ajuns să facă ore cu femeia de serviciu
Comentează 0

Elevii de clasa întâi de la şcoala din Erbiceni, judeţul Iaşi sunt nevoiţi să facă ore cu femeia de serviciu după ce învăţătoarea refuză să intre la ore.

Scandalul dintre cadrele didactice şi directorul şoclii a pornit după ce la această clasă a fost repartizată o învăţătoare suplinitoare care anul trecut preda la clasa a III-a. În locul ei, la clasa mai mare a fost titularizat un alt cadru didactic. Directorul, după o consultare cu consiliul de administraţie, a decis să facă rocada între cele două învăţătoare. Profesoara care este titulară refuză să preia însă noul post, scrie ziaruldeiaşi.ro.

Singurii afectaţi de întregul scandal sunt copiii care de la începutul anului şcolar nu au învăţat nimic până acum.

„Ştiţi ce îmi spune? Mamă, da de ce mă mai trezeşti dimineaţa să merg, ce să fac, să număr băncile?”, a povestit o mămică.

Directorul şcolii încearcă să lămurească situaţia complicată în care se află în prezent.
„Ca să înţelegeţi, pe 1 septembrie, noi ştiam că aveam o singură clasă întâi, dar în urma cererilor părinţilor a crescut efectivul. Pe 10 septembrie am solicitat ISJ-ului să mai facem o clasă şi în felul acesta am rămas fără învăţător, deoarece este vorba de 35 de copii de clasa întâi, iar învăţătorul şcolii nu s-ar fi descurcat cu atât de mulţi. Petronela Bîrsan a venit titulară la clasa a III-a, iar doamna Cocioban a fost numită suplinitor la clasa întâi. Mergând pe principiul continuităţii, am dorit ca elevii de clasa a III-a să rămână la acelaşi dascăl, însă doamna Bîrsan nu acceptă acest lucru. Pe 17 septembrie, consiliul de administraţie a decis acest lucru, însă doamna nu vrea să ia decizia, ea spunând că doar cea de la ISJ contează. Eu cred că se teme ca nu cumva să-şi piardă postul de la anul”, a declarat Constantin Acsinte, directorul Şcolii cu clasele I-VIII Erbiceni.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean încearcă acum să rezolve problema de la şcoala din Erbiceni.

„Noi am trimis o echipă de control acolo azi. Directorul a gestionat puţin defectuos această situaţie, vorbim de clasa a III-a şi de o continuitate. Doamna Bîrsan este titulară, dar este la început de drum, fiind transferată de la o grădiniţă şi este normal să ia clasa întâi. Cred că e o ambiţie, inspectorii vor găsi cea mai bună soluţie pentru copii. Dacă elevii de clasa a III-a s-au adaptat, iar părinţii doresc ca aceştia să continue cu acelaşi dascăl, atunci este în regulă, a spus Camelia Gavrilă, inspector-şef la ISJ. 

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite