Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Început de an școlar la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn

     Schule gut, alles gut!

Început de an școlar la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn
Comentează 0

Sub această deviză a pornit noul an școlar la Liceul german din Arad. Într-o atmosferă caldă (și afară, dar și în inimă) elevi, profesori, părinți și invitați s-au adunat pe terenul de sport al clădirii din str. Posada. Cei mai tineri, boboceii din clasa pregătitoare erau, poate, cei mai emoționați. Sau poate era vorba despre părinți? Sigur, și pe fețele celor din clasele a V-a se citea curiozitatea, bucuria, dar și neliniștea, căci aveau o sumedenie de întrebări către doamnele diriginte! În rest – bucuria revederii, nerăbdarea de a povesti ce s-a mai întâmplat în vacanță și, poate, câte un regret că s-a terminat vacanța...

 Festivitatea a început, după intonarea Imnului de Stat cu o scurtă slujbă religioasă, părintele Gabriel Mariș de la Parohia Ortodoxă Aradul Nou dând binecuvântarea celor prezenți, urmată de mesajul Patriarhului. Au luat apoi cuvântul invitații: d-l. Radu Bălăneanu – din partea Instituției Prefectului Județului Arad, care a rostit și câteve îndemnuri în limba germană; d-l.  consilier Bogdan Boca, din partea Primăriei Arad; d-na prof. univ. dr. Ramona Lile, în calitate dublă, de rector al Universității „Aurel Vlaicu” dar și de părinte; d-l. conf. univ. dr. Sorin Bulboacă, care a adus mesajul din partea Universității „Vasile Goldiș” și a d-nei. rector prof. univ. dr. Coralia Cotoraci; d-l. conf. univ. dr. Doru Sinaci, director al Bibliotecii Județene „A.D.Xenopol”, care a adus mesajul președintelui Consiliului Județean Arad, d-l. Iustin Cionca și a prezentat un proiect pilot al Centrului Cultural Județean, de implicare a elevilor liceului german în activitatea de digitalizare a fondului de carte al Bibliotecii, fond ce cuprinde un număr important de cărți în limba germană. În sfârșit, „Herr Direktor” Mario Stoica a adresat cuvântul de bun venit celor prezenți. 

Festivitatea a continuat apoi în fiecare clasă, unde mici și mari s-au adăpostit de soarele arzător și unde, împreună cu doamnele și domnii învățători și diriginți au întrebat și au primit răspunsuri, au făcut cunoștință cu școala și profesorii, într-o atmosferă de emoție, nerăbdare și bucurie.

Le urăm tuturor un an școlar foarte bun, cu rezultate pe măsură!

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite