Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Începem un nou capitol în dezvoltarea Aradului”

Înainte de alegerile de vineri din cadrul Organizaţiei Municipale a PNL Arad am stat de vorbă cu deputatul Sergiu Bîlcea, preşedintele în funcţie, care candidează pentru un nou mandat. Am vorbit despre ultimii patru ani, perioadă în care a condus organizaţia, despre realizări, nerealizări şi planuri de viitor.

„Începem un nou capitol în dezvoltarea Aradului”
Comentează 1

- Domnule Bîlcea, vineri candidaţi pentru un nou mandat de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Arad.  Pentru început vă propun să faceţi un scurt bilanţ al ultimilor patru ani, cu lucruri bune şi mai puţin bune.

- Din punct de vedere politic, vorbim de câştigarea alegerilor în ultimi patru ani, fie că este vorba de alegeri europarlamentare, prezidenţiale, locale sau parlamentare în municipiul. A fost o muncă de echipă, în care a contat efortul celor din Partidul Naţional Liberal, dar mai ales încrederea arădenilor. Prezenţa între cetăţenii Aradului, cu proiecte clar definite, cred că a fost cheia succesului în cele patru rânduri de alegeri. Vreau să mulţumesc echipei PNL, şi arădenilor pentru că au fost alături de noi. Într-o echipă cu Gheorghe Falcă, Iustin Cionca, am realizat obiectivele politice ale echipei.

Partea goală a paharului o reprezintă numărul de consilieri de la alegerile locale în municipiu şi scorul partidului la alegerea primarului. Totodată mi-aş fi dorit să avem trei deputaţi în Parlamentul României.

- Cu ce gânduri veniţi în faţa colegilor la Consiliul de Coordonare Locală?

- În primul rând cu bucuria revederii, pentru că această pandemie a făcut să fim mult timp departe unul de celălalt. Apoi, cu dorinţa de a continua construcţia politică a Partidlui Naţional Liberal, bazându-ne pe valorile creştin liberale, pe munca echipei, dar mai ales pe proiectele de dezvoltare ale Aradului.

- Având în vedere că rezultatele unui partid se măsoară, vrem nu vrem, în realizările de pe plan administrativ, care sunt proiectele pe care Organizaţia Municipală le va susţine în următorii ani?

- 2012-2019 a fost o perioadă în care PSD a blocat Aradul şi nu a existat un proiect guvernamental major în municipiul şi judeţul nostru. Avem obligaţia să demarăm proiecte majore pentru dezvolatarea Aradului: drumul expres Arad-Oradea - un miliard de euro, reabilitarea căii ferate Arad-Timişoara, cu un nou pod feroviar peste Mureş, Centura de Sud-Est a Aradului, cu un pasaj peste calea ferată şi un pod peste Mureş, Canalul Mureşel, proiectele europene ale Primăriei Arad în exerciţiul financiar 2021-2027, reabilitarea centrului oraşului, a falezei Mureşului şi altele. În momentul de faţă suntem partenerii administraţiei locale, pentru implemenrtarea proiectelor câştigate de Administraţia Falcă: reabilitarea zona Mărului, parc nou în zona 300, podul peste Mureş pe strada Andrei Şaguna, finalizare regenerare urbană.

- A trecut jumătate de an de când aţi fost ales deputat în Parlamentul României. Cum aţi caracteriza această perioadă petrecută la Bucureşti, după un mandat de patru ani ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad?

- O perioadă grea, pentru că lupta cu pandemia nu s-a terminat, şi avem obligaţia să scoatem România dintr-o perioadă de criză. Am câştigat mandatul prin votul arădenilor şi munca mea în Parlamentul României este dedicată schimbărilor pentru dezvoltarea României, dar mai ales pentru continuarea proiectelor mari în Arad. Suntem într-o alianţă la guvernare, asumată pe o perioadă de pandemie, când unii au stat pe margine doar şi au comentat. Faptul că suntem un stat membru al UE ne oferă posibilitatea, în următorii şapte ani, a unor finanţări de aproape 80 de miliarde de euro, care vor trebui să schimbe România şi să recuperăm decalajul faţă de statele dezvoltate din UE. Dar totodată, Parlamentul are obligaţia îmbunătăţirii legislaţiei în fiecare domeniu, sănătate, învăţământ, administraţie.

- La final, ce aţi dori să le transmiteţi arădenilor?

- Aş vrea să le mulţumesc pentru încredere şi să le spun că începem un nou capitol în dezvoltarea Aradului.

- Vă mulţumesc.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite