Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INCENDIU violent în Suceava. O biserică a ars din temelii

Un incendiu de proporţii a cuprins, în noaptea de luni spre marţi, o biserică din localitatea Burla, judeţul Suceava. Când au ajuns pompierii, interiorul şi acoperişul erau în flăcări, iar focul ameninţa şi două gospodării vecine.

INCENDIU violent în Suceava. O biserică a ars din temelii
Comentează 0

Militarii Detaşamentelor de Pompieri Rădăuţi şi Suceava şi ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Milişăuţi şi Volovăţ, au intervenit luni noapte cu opt autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la Biserica cu hramul „Sf. Dumitru”, din comuna Burla.

La sosirea echipajelor, ardeau violent acoperişul şi interiorul bisericii, existând pericolul de propagare la prăznicar, clopotniţă, dar şi la două gospodării învecinate. Biserica era construită din lemn, cu învelitoare din tablă şi pereţii izolaţi cu polistiren, ceea ce a favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului cu rapiditate.

Incendiul, anunţat la 112 la ora 0.33, a fost lichidat la ora 6:00.

Au ars acoperişul şi pereţii bisericii, pe o suprafaţă de aproximativ 450 de metri pătraţi. Au mai ars obiecte de mobilier, tâmplărie din PVC, obiecte bisericeşti, arhiva şi biblioteca parohiei. Flăcările au degradat învelitoarea din tablă, instalaţia electrică, instalaţia de sonorizare, aparatură electronică, covoare şi alte bunuri.

"Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător", se precizează în comunicatul pompierilor.

Sursa romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite