Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendiu tramvai în stația din gara Aradul Nou / UPDATE: Ce s-a întâmplat de fapt

Incendiu tramvai în stația din gara Aradul Nou / UPDATE: Ce s-a întâmplat de fapt
Comentează 0

Update 1 Ce s-a întâmplat de fapt

Pompierii susţin că incendiu s-a produs din cauza unui scurtcircuit. „Astăzi, 09.03.2023, în jurul orei 19:00, pompierii arădeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un mijloc de transport în comun (tramvai), aflat în mers, în stația din zona gării Aradul Nou a municipiului Arad.

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SAJ. 

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu degajări de fum la nivelul plafonului tramvaiului, în zona pantografului. 
În interiorul tramvaiului se afla un singur călător care s-a autoevacuat în condiții de siguranță. 

În urma incendiului au fost înregistrate strict pagube materiale, degradându-se elementele din tablă ale tramvaiului pe o suprafață de aproximativ 2 metri pătrați. 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric produs la nivelul firului de alimentare al tramvaiului”, transmit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş”.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei vin cu o serie de precizări.  „În urma incidentului care a avut loc în această seară în zona Gării Aradul Nou în care a fost implicat un tramvai Imperio, Primăria Arad, prin Compania de Transport Public, face următoarele precizări:
Din primele verificări, incendiul nu ar fi avut ca și cauză o defecțiune tehnică a tramvaiului. Se pare că pantograful a agățat o clemă a firului electric care s-a rupt şi a căzut pe tramvai provocând un arc electric care a dus la izbucnirea incendiului.
Vatmanul a procedat la evacuarea puținilor călători aflați în tramvai, astfel că pasagerii au fost în afara oricărui pericol. 
Sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a fost solicitat de îndată de către vatman care suplimentar a încercat să stingă incendiul, folosind extinctorul din dotare, însă flăcările erau localizate prea sus. 
Momentan circulația tramvaielor este afectată de incident, pompierii militari ai Detașamentului Arad intervenind la fața locului.
Va fi convocată  de urgență comisia tehnică pentru a stabili cauzele incidentului şi măsurile ce vor fi luate., se arată într-o informare de presă a municipalităţii”
, se arată într-o informare de presă a municipalităţii.


Incendiu tramvai, în stația din gara Aradul Nou, în seara zilei de joi, 9 Martie, în jurul orei 19,00.

Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD.

Nu sunt înregistrate victime.

Intervenția este în dinamică.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite