Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendiu la anexa unei case particulare din localitatea Horia

Incendiu la anexa unei case particulare din localitatea Horia
Comentează 0

În urma unui apel primit la 112 pompierii arădeni au intervenit in aceasta noapte, in jurul orei 03:30 cu: trei autospeciale cu apa și spuma, 10 Subofițeri, un ofițer și un echipaj SMURD, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la anexa unei case particulare din localitatea Horia.

La sosirea forțelor de interveție, incendiul se manifesta generalizat, violent,  la acoperișul casei, cu posibilitate de propagare la restul imobilului.

Intervenția promptă a pompierilor a oprit extinderea flăcărilor, incendiul fiind lichidat in aproximativ 1 oră și jumătate, neexistând victime iar pagubele materiale au fost reduse semnificativ.
A ars acoperișul casei, pe o suprafața de aproximativ 400 mp si bunurile aflate in camera tehnică a imobilului.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric, motiv pentru care vă aducem din nou în atenție un minim de măsuri preventive referitoare la utilizarea instalațiilor electrice:
 -Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
 -Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.
 -Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
 -Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;
 -Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
 -Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent.  
 -Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
 -Atunci când plecaţi de acasă pentru mai mult timp, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite