Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendiu de vegetație uscată în municipiul Arad pe str. Pădurii, colț cu str. Barbu Lautaru

Incendiu de vegetație uscată în municipiul Arad pe str. Pădurii, colț cu str. Barbu Lautaru
Comentează 1

În după-amiaza zilei de marți, 2 August, în jurul orei 16,00, a fost anunțat un incendiu de vegetație uscată în municipiul Arad, str.Padurii, colț cu str. Barbu Lautaru.

Intervine Detașamentul de pompieri Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 3 subofițeri si 2 soldați.

Incendiul se manifestă la vegetație uscată, cu flacără deschisă și degajare de fum, pe o suprafață de aproximativ 1500 mp.

În sprijin intervine încă o autospecială a Detașamentului de pompieri Arad. Pentru optimizarea misiunii de răspuns in ajutorul forțelor prezente, intervine un echipaj SMURD si încă o autospeciala de stingere cu apa și spumă.

Acțiunea este în desfășurare, după cum ne comunică Biroul de Presă al ISU Arad.

UPDATE

Din cauza vântului puternic flăcările s-au extins la panourile fonoabsorbante de pe marginea autostrăzii. Un echipaj cu o autospecială cu modul pentru descarcerare intervine pentru degajarea unei porțiuni dintr-un panou în vederea limitării propagării focului.

De asemenea un operator privat pune la dispoziție forțelor prezente o volă senilată care să acopere focarele cu pământ.

Incendiul este localizat, se acționează pentru stingere.

Astăzi, 02.08.2022, în jurul orei 16:00, în urma unui apel la 112, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația  uscată, în municipiul Arad, pe strada Pădurii, în proximitatea autostrăzii.

De îndată, pentru misiune, au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul detașamentului de pompieri Arad cu: trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul pentru descarcerare și un echipaj SMURD, încadrate cu 15 subofițeri, 3 paramedici, un voluntar și un ofițer.

La ajungerea forțelor, incendiul se manifesta cu flacără violentă și degajări de fum, la vegetație uscată, deșeuri menajere și mase plastice, pe o suprafață de aproximativ 1500 mp, extins la panourile fonoabsorbante situate pe marginea autostrăzii.

Vântul puternic a favorizat propagarea flăcărilor către autostradă, astfel că o autospecială cu modul de descarcerare, încadrată cu echipajul aferent, a intervenit pentru degajarea unei porțiuni dintr-un panou fonoabsorbant, în vederea limitării extinderii incendiului.

De asemenea un operator privat, a pus la dispoziție forțelor prezente, o volă șenilată care a acoperit focarele cu pământ.

După aproximativ 4 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat.

Profesionalismul pompierilor arădeni a făcut că pagubele produse în urma incendiului să fie cât mai mici, limitând astfel propagarea spre panourile fonoabsorbante ale autostrăzii.  

În urma incendiului au ars 1,5 hectare de vegetație uscată, deșeuri menajere și mase plastice.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind "foc deschis în spații deschise".

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite