Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Inaugurarea la Cinema ARTA a celui mai mare mural din Arad, semnat de Radu Pandele

Luni, 30 august, în ultimele zile de vară, în Grădina de Vară a Cinematografului Arta s-a inaugurat cel mai mare mural din Arad, semnat de Radu Pandele, urmat de povești, discuții cu artistul și cu proiecția unuia dintre cele mai frumoase documentare ale regretatei Agnès Varda.

 Inaugurarea la Cinema ARTA a celui mai mare mural din Arad, semnat de Radu Pandele
Comentează 0

Programul a fost următorul:
20:00 - Vernisaj pictură murală
20:30 - Artist Talk cu Radu Pandele
21:00 - Proiecție film de arhivă: Mur Murs / Mural Murale (r. Agnès Varda, 1980)

Muralul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și a Centrului Municipal de Cultură Arad.

Parteneri: Tara Plan, Labrador

Mulțumiri speciale au fost aduse către Daniela Ursachi, Lucian Țidorescu, Michael Iliesco, Petru Ciacli, Sebastian Lata, Robert Gîț, Călin Vodă, Bogdan Boca, Sandra Dinulescu, Rudolf Veres, David Ardelean, Eduard Ștroll, Florin Popa, Alexandru Leric, Teofil Cociuba, Diana Serghiuță-Popa, Alex Malom, Radu Mereuța, Sorin Neamțu, Anca Miruna Lăzărescu, Florin Bădiță-Nistor și Onaka Alquilier.

Asistent realizare mural: Antonia Corduneanu

Accesul la acest eveniment s-a făcut în conformitate cu legislația în vigoare.

------
Radu Pandele – născut în 1993 în București, studiile artistice au început în Arad, unde a copilărit, fiind urmate de studiile superioare la Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca și École Superieure d’Art Grenoble. Activează ca graffer din 2007, iar din 2015 ca muralist. Este membru al echipei Sweet Damage. Lucrările sale pot fi găsite în toate orașele mari din România, cât și prin Europa. Pandele activează în principal ca artist de galerie și are nenumărate expoziții solo și de grup.
Practica sa în atelier funcționează auto-terapeutic, neavând neapărat pretenția de a fi artă. Tehnicile variază constant, de la sculptură, digital media și instalații la pictură. Total detașat și apolitic, proiectele sale prezintă o propagandă anti-realitate, transpusă prin umor și absurdism. În prezent, este manager al Centrului Artelor Vizuale Multimedia din București, unde prezintă scenei locale noi artiști lunar.

------
Mur Murs / Mural Murale
Regia: Agnès Varda
Durata: 82 min.
Rating: Audiență Generală - AG

Sinopsis: Filmul ilustrează o călătorie pe străzile din Los Angeles, California prin care Varda documentează picturile murale din Los Angeles, murale care reflectă diferite comunități, culturi și personaje ale orașului. Pornind din Venice Beach, traversând orașul până la Watts, regizoarea se oprește asupra fiecărei lucrări murale, acestea devenind oglinzi ale unui Los Angeles vibrant și multicultural. Acest documentar kaleidoscopic devine un studiu asupra comunităților și în același timp o dovadă a diversității și a necesității artei în spațiul public.

------
Evenimentul face parte din proiectul Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații.
Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații este un proiect CitiZenit a cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Municipal de Cultură Arad.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Galerie foto (63)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite