Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Înalt oficial german: Românii și bulgarii sunt de vină pentru răspândirea COVID-19

Declarație controversată a premierului landului Renania de Nord-Westfalia: Românii și bulgarii sunt la originea unor focare de coronavirus din Germania, nu măsurile de relaxare. Înaltul oficial a argumentat că muncitorii din cele 2 țări au adus virusul și au creat focare din cauza condițiilor în care sunt cazați și în care muncesc.

Înalt oficial german: Românii și bulgarii sunt de vină pentru răspândirea COVID-19
Comentează 0

Reacția înaltului oficial a venit când jurnaliștii i-au cerut să comenteze dacă situația de la o fabrică de carne din regiune, unde peste 400 de muncitori au fost depistați pozitiv, poate fi pusă pe seama relaxării măsurilor de protecție.

„Asta nu spune nimic despre relaxare, pentru că virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri (n.r. de relaxare) similare. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Costfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a răspuns Armin Laschet, potrivit Digi 24.

Laschet, vicepreședinte al Uniunii Creștin-democrate, partidul Angelei Merkel, ar putea fi unul dintre candiații la șefia CDU, la congresul din toamnă.

Un alt focar de COVID pus pe seama românilor a fost descoperit în Spandau, o suburbie a Berlinului. Cinci copii români elevi la o şcoala primară au fost confirmaţi cu noul coronavirus, iar cincizeci de elevi şi nouă profesori au fost plasaţi în carantină.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite