Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În perioadele secetoase, folosiți apa potabilă pentru consum și uz casnic, nu pentru irigații!

Compania de Apă Arad roagă abonații ca, în special în perioadele caniculare și secetoase, să folosească cu responsabilitate apa potabilă, doar pentru consum și uz casnic și nu pentru irigații. 

În perioadele secetoase, folosiți apa potabilă pentru consum și uz casnic, nu pentru irigații!
Comentează 0

Cantitatea de apă în sol este limitată în această perioadă și, pentru asigurarea cu apă potabilă a tuturor consumatorilor, conform parametrilor prevăzuţi, este necesară utilizarea raţională a apei. Din această cauză, zilele acestea, în localitățile Lipova și Săvârșin, furnizarea apei se face la presiune scăzută.   

Conform Regulamentului Consolidat al Serviciului de Alimentare cu Apă și  Canalizare din județul Arad pentru întreaga arie a delegării aprobat prin hotărârea AGA ADIACJA nr. 3/ 25.09.2009, apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti ale populaţiei, ale instituţiilor publice, ale operatorilor economici şi, după caz, pentru combaterea şi stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale. Utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele menţionate este permisă numai în măsura în care există disponibilităţi faţă de necesarul de apă potabilă al localităţilor, stabilit potrivit prescripţiilor tehnice în vigoare.

Compania de Apă Arad face din nou apel ca, în perioadele secetoase din an, populația să nu folosească apa potabilă pentru irigații ci doar în scop menajer.   

Conducerea Companiei de Apă Arad
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite