Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Împreună pentru proiectele comunităților locale

Consiliul Județean Arad sprijină administrațiile locale din județ, în eforturile pe care le fac pentru a atrage fonduri suplimentare, prin proiecte cu finanțări din diferite surse. Un astfel de demers îl are primăria comunei Hășmaș, care s-a înscris în competiția de proiecte „RO SMART în Țara lui Andrei”, pentru dezvoltarea unui sistem de alarmare și avertizare pentru populație.

Împreună pentru proiectele comunităților locale
Comentează 0

„Încurajez demersurile fiecărei comunități locale din județul nostru în promovarea proiectelor prin care se atrag fonduri din alte surse decât bugetul local sau cel județean. Comuna Hășmaș, prin primarul Cornel Popa, dar și cu implicarea aparatului de specialitate, este un model de urmat. Îmi manifest sprijinul pentru astfel de proiecte și îndemn arădenii să facă la fel”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul poate fi votat la adresa: https://taraluiandrei.ro/ro-smart/infrastructura#/proiecte-semifinaliste, fiind intitulat „Impreuna Pentru Comunitate. - Romania Conectata”.

„Prin acest proiect vom rezolva o problemă importantă și de actualitate, mai ales în aceste zile. Vom pune la punct un sistem de alarmare și avertizare pentru populație, dar și posibilitatea alertării de către populație a autorităților locale, pentru a interveni prompt în caz de calamități naturale. Proiectul include și un program de alarmare cu sirene electronice, amplasat în toate cele șase localități ale comunei”, a precizat Cornel Popa, primarul comunei Hășmaș

Valoarea unui proiect câștigător se ridica la circa 45.000 de euro. În prezent, competiția se află în prima etapă, aceea a votului publicului (însumând 20% din punctaj), care se finalizează miercuri, 19 iunie, ora 23.59.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite