Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Imaginea aceasta te va face să te gândești de două ori înainte să faci acest lucru

Un sofer de camion in varsta de 69 de ani arata ce pot face 28 de ani de expunere la soare pielii. Rezultatul este terifiant!

Imaginea aceasta te va face să te gândești de două ori înainte să faci acest lucru
Comentează 0

Fotografia arata cum partea care a stat in soare a imbatranit atat de mult incat pielea prezinta riduri groase, inestetice. Cealalta parte a fetei, cea care a stat in umbra cand conducea camionul, este mult mai tanara si abia se pot observa riduri.

Cazul a fost prezentat in The New England Journal of Medicine, iar poza barbatului a aparut pe mai site-uri, devenind virala pe Internet. Multi dintre cei care au vazut fotografia spuna ca aceasta i-a facut sa se gandeasca de doua ori inainte sa se expuna la soare fara a se da cu crema de protectie solara.

Medicii care au analizat cazul barbatului spun ca acesta prezinta antecendente graduale, asimptomatice, de ingrosare si ridare a pielii de pe fata. Ei au ajuns la concluzia ca soarele a dus la inrautatirea pielii, afectiune cunoscuta sub numele de dermatohelioza.

Expunere la soare

Expunere la soare

Razele ultraviolete patrund prin geamuri, penetrand epiderma si straturile superioare ale dermei. Expunerea cronica la ultravioloete poate duce la ingrosarea pielii, la scaderea elasticitatii acesteia si chiar la cancer de piele!

Medicii i-au recomandat barbatului sa foloseasca regulat crema de protectie solara si sa isi faca periodic teste pentru a vedea daca sufera de cancer de piele.

Sursa teotrandafir.com


Scrie un comentariu

trimite