Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Hoții de mașini au o nouă metodă de spargere care i-a uluit pe polițiști. Alarma e deja ineficientă

Ingeniozitatea hoților nu are limite - aceștia fac uz de cele mai noi tehnologii în activitatea lor criminală. În cazul acesta, furturile auto.

Hoții de mașini au o nouă metodă de spargere care i-a uluit pe polițiști. Alarma e deja ineficientă
Comentează 0

O grupare criminală a dat cel puțin opt spargeri de automobile în Chișinău, prin scanarea sistemelor de alarmă. Procurorii și polițiștii din Chișinău au anihilat activitatea unei grupării criminale, specializate în spargerea automobilelor prin scanarea frecvenţei sistemului de alarmă cu un dispozitiv confecţionat artizanal, scrie Sputnik.md.

Hoții au fost reţinuţi în flagrant, în timp ce au pătruns într-un automobil de model Toyota Yaris, parcat într-o curte de pe strada Andrei Doga din Chișinău, din care au sustras mai multe bunuri materiale. Fiind percheziţionaţi, asupra lor au fost depistate şi ridicate mijloacele destinare săvârşirii infracţiunii — dispozitivul de scanare a frecvenţei sistemului de alarmă.

Persoanele reţinute s-au dovedit a fi trei locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 32 şi 39 de ani, toţi anterior fiind judecaţi pentru diverse infracţiuni comise în Republica Moldova.

Investigaţiile oamenilor legii au durat 23 zile, timp în care s-a stabilit că membrii grupării criminale acţionau foarte rapid, conform unui plan prestabilit, fiecare avându-și rolul bine determinat. În cursul urmăririi penale au fost acumulate probe, care confirmă faptul implicării respectivei grupări criminale în cel puţin 8 furturi, comise prin metode identice pe teritoriul capitalei.

Sursa


Scrie un comentariu

trimite