Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Hotelul STEJARII din Ineu în flăcări (Foto - Video)

Hotelul STEJARII din Ineu în flăcări (Foto - Video)
Comentează 0

Sâmbătă, 26 martie, în jurul orei 12,00, un incendiu violent a izbucnit la acoperişul Hotelului STEJARII de la intrarea dinspre Atad în oraşul Ineu. Fumul şi apoi flăcările au fost mai întâi observate de către muncitorii fabricii DELPHI din apropiere, ei fiind şi cei care au sunat la 112. Din fericire, la acea oră toate cele 24 de camere ale hotelului, care aparţinea unui om de afaceri italian, erau goale iar familia patronului se pregătea pentru sărbătorirea Paştelui catolic de mâine. 

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a alarmat în prima fază Garda de intervenţie nr. 1 Ineu, care a venit cu o autospecială de apă cu spumă şi o autospecială de intervenţie şi lucru la înălţime. În momentul sosirii echipajului incendiul se manifesta generalizat la întreg acoperişul (aproximativ 100-150 metri patraţi). Ulterior a fost suplimentat numărul autospecialelor cu încă o autospecială de stingere a Gărzii nr. 1 Ineu şi o autospecială de stingere a Gărzii nr. 2 Gurahonţ.

Datorită amplorii incendiului, favorizat de materialul combustibil din care era compus acoperişul, a vântului puternic şi datorită faptului că între acoperiş şi camere nu exista un perete despărţitor din beton, s-a solicitat sprijinul unei a patra autospeciale de stingere de la Garda de intervenţie Sebiş. În acest moment se acţionează cu cinci autospeciale, patru de stingere, o autospecială de lucru şi salvări de la înălţime, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, patru ofiţeri şi douăzeci de subofiţeri”, după cum ne-a relatat căpitan George Pleşca, din partea ISU Arad.

Hotelul era asigurat în eventualitatea unui incendiu şi rămâne ca pompierii şi poliţia să stabilească împreună care au fost cauzele ce au făcut ca acoperişul clădirii să ardă precum „O făclie de Paşte”.

Vasile Zărăndan

 

 

Galerie foto (58)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide