Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul trimite în șomaj 30% dintre bugetari. Teodorovici, chemat la raport de Dragnea și Tăriceanu

Ședință a coaliției de guvernare pe tema finanțelor țării! Președintele PSD Liviu Dragnea, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici vor discuta datele ultimei rectificare bugetare din 2018, dar și proiectul de buget pe anul 2019! Tot în această ședință se va discuta și depsre reducerea personalului. Premierul Viorica Dăncilă a recunoscut că a cerut o analiză cu privire la schema de personal din ministere.

Guvernul trimite în șomaj 30% dintre bugetari. Teodorovici, chemat la raport de Dragnea și Tăriceanu
Comentează 0

2017 a fost un an al belşugului la stat. România avea la finele anului trecut peste 1,2 milioane de bugetari, cu aproape 20.000 în plus faţă decembrie 2016 - o creștere record a ultimilor șapte ani. Mulţi s-au angajat în ultimele luni, după ce au crescut lefurile la stat. Un sfert dintre noii angajaţi şi-au găsit locuri de muncă în administraţia centrală şi locală, unde salariile au ajuns, în medie, la aproape 800 de euro. Însă acum, Guvernul se gândește la disponibilizări. 

Nu este prima oară când se discută despre un astfel de scenariu. Tonul l-a dat ministrul Fiananţelor. Acum aproape două săptămâni, Eugen Teodorovici a anunţat că trebuie făcută o analiză cu privire la schema de personal din ministere, deoarece există instituţii în care funcţiile de suport depăşesc 30% şi e nevoie de o administraţie mai suplă. Teodorovici a completat că o decizie în sensul disponibilizărilor ar putea fi luată până la finalul anului.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite